[O1] Piszczenie po wymianie rozrzadu

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • G60Garret
    Drive
    S_OCP Member
    • 2008
    • 49

Nie wiem czy udało Ci się strazakp rozwiązać problem, ale u mnie miałem identyczny problem, rozrząd wymieniany 5 lat temu, przejechane na nim ok.70tys km i od kilku msc ten sam pisk, chociaż po rozgrzaniu silnika prawie niesłyszalny,
    wstępna diagnoza u Robekcool - rolka prowadząca, jednak po wymianie dalej to samo, także skończyło się na rozpięciu rozrządu, gdzie rolka napinającą świszczała, druga miała luzy, a pompa ciekła i cały rozrząd został wymieniony.

Podziękowania dla Roberta za fachową diagnozę i robotę
    Diesel Power i wszystko jasne

Komentarz

• strazakp
      Elegance
      • 2008
      • 819
      • Octavia II (1Z3)
      • CAXA 1.4 TSI 122 KM

G60Garret No właśnie jeszcze nie rozwiązałem tego problemu i nawet specjalnie nie starałem się oprócz zbierania opinii u mechaników, których wstępnie się mocno różnią (pisałem o tym wyżej).
      Faktycznie Twój problem jest/był niemal identyczny jak u mnie, z tą różnicą, że ja też miałem robiony rozrząd 5 lat temu ale zrobiłem na nim zaledwie 32 tys km.
      G60Garret Czyli rozumiem, że wymieniłeś kpl. rozrządu i problem zniknął, tak?
      Mi trochę szkoda robić ten rozrząd (kwestia finansowa), bo przymierzam się na przyszły rok do zmiany auta (pewnie przez ten czas zrobie ok 5-6tys km), a i nowy nabywca też go zmieni.
      strazakp

Była O1 1.9 tdi 110KM ASV 2001r. - służyła mi dzielnie 6 lat.
      Jest O2 1.4 tsi, 156KM/260Nm (podobno), CAXA, 2009r.

Komentarz

• G60Garret
        Drive
        S_OCP Member
        • 2008
        • 49

Tak, wymieniony cały razem z pompą, nastąpiła cisza, a że samochodu nie zamierzam sprzedawać, więc decyzja mogła być tylko jedna

Pamiętaj, że jest to loteria tzn. nie wiesz czy rolka nie stanie, nie zerwie paska itp.
        Diesel Power i wszystko jasne

Komentarz

Pracuję...