Co do spalania, bo wiele osób pyta - ostatnio byłem za Częstochową (jechałem z Krakowa). Jechałem normalnie - A4 z "marginesem tolerancji" plus/minus - potem na Łódź też zgodnie ze znakami |plus/minus"
Dodam, że na A4 stałem w 2 km korku. Jazda/podjazd/jazda/podjazd ...
Średnia w obie strony - 7,3.
Zauważyłem jedną rzecz po tych paru tysiącach kilometrów - tym autem trzeba umieć jeździć. Trzeba go szybko rozpędzić, a potem umiejętnie naciskać pedał gazu - przy tej mocy wystarczy go "muskać", aby autko jechało pięknie z zadaną prędkością.
Oczywiście przy wyprzedzaniu jest odwrotnie - mam DSG i zasada jest taka - jak po wycyleniu widzę pustkę, to pedał w podłogę i jazda - wyprzedzanie ma być stanowcze
Dodam, że na A4 stałem w 2 km korku. Jazda/podjazd/jazda/podjazd ...
Średnia w obie strony - 7,3.
Zauważyłem jedną rzecz po tych paru tysiącach kilometrów - tym autem trzeba umieć jeździć. Trzeba go szybko rozpędzić, a potem umiejętnie naciskać pedał gazu - przy tej mocy wystarczy go "muskać", aby autko jechało pięknie z zadaną prędkością.
Oczywiście przy wyprzedzaniu jest odwrotnie - mam DSG i zasada jest taka - jak po wycyleniu widzę pustkę, to pedał w podłogę i jazda - wyprzedzanie ma być stanowcze
Komentarz