[O1] jaki kod lakieru

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • granat27
    Classic
    • 2017
    • 0

[O1] jaki kod lakieru

Podczas ferii trzeba wysłać "naszą" ekipę do Mlada Boleslav, napoić pracowników... i dowiedzieć się co i jak.
    Innej, mniej lub bardziej oficjalnej informacji od producenta raczej się nie doczekamy.
    Dwa lata już tłuką auta na MQB z ewidentnym felerem - przyznanie się do wtopy - za dużo kasy by ich to kosztowało.

Pytanie co będzie bardziej kosztowne: marketingowa porażka rzutująca na sprzedaż następnych wersji modelu czy akcja serwisowa obejmująca wzmocnienie i wytłumienie kilku elementów nadwozia.

ps
    Z tego, co przeczytałem na różnych forach, na całym świecie, przypadłość dudnienia obejmuje wszystkie wersje silnikowe i nie jest zależna od typu zawieszenia w Octavia 5e.
    Producent próbuje ratować się amortyzatorami, co potwierdza wdrożona ostanio akcja TPI 2038577/1
  • granat27
    Classic
    • 2014
    • 3

[O1] jaki kod lakieru

Witam, mam takowe pytanie, potrzebuję kupić maskę w takim kolorze jak jest na zdjęciu, tylko nie wiem jaki to jest kod lakieru. Niestety nalepka w moim bagażniku nie do odczytania, więc stąd to pytanie.
    Załączone pliki

Komentarz

• S3 CHRIS
      Elegance
      • 2006
      • 979
      • Octavia I (1U2)
      • AUQ 1.8 20VT 180 KM
      • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

sytrzelam 9570 podaj vin na pw to ci sprawdze
      ET 13.064 1/4 mili 2009 Octavia Rs I

ET 13.576 ---->13.3xx---->13.006 1/4 mili Golf I TFSI bY GTO

Komentarz

• krisoctav
        Rider
        • 2008
        • 417

jeśli chcesz kupić maskę to najprościej kupić pierwsza lepszą czyt kolor nieważny można szukać ale to szukanie jak igły w stogu siana być może gdzieś w kraju będzie tylko pytanie jaki stan i pewnie lakierowanie będzie potrzebne a tak kupujesz oryginał różny kolor a lakiernik dobierze już sobie aby pasowało

Komentarz

• str33t
          Rider
          • 2010
          • 625

krisoctav, kolega dobrze mówi. Kiedyś na spocie stanęliśmy z kolegami obok siebie. Trzy na pierwszy rzut oka identyczne Octavie, a każda miała inny odcień..

Komentarz

• granat27
            Classic
            • 2014
            • 3

jaki kod lakieru

pewnie tak będę musiał zrobić, ale strasznie nie ufam tym wszystkim lakiernikom, w sensie ich umiejetnosciom. Chyba po prostu nie spotkałem jeszcze takiego co bym był zadowolny z efektu pracy

Komentarz

• BASTIAN001
              L&K
              • 2013
              • 1177
              • Octavia I (1U2)
              • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Też obstawiam że to 9570...
              W zeszłym roku kupowałem do punciaka używany błotnik o takim samym kodzie lakieru jaki był podany na tabliczce... kolor różnił się odcieniem ale tragedii nie było. Na plus dla oryginalnego używanego błotnika był fakt że ten nie miał dziury wyżartej przez rdzę... :lol:

Komentarz

• Adam93
                Classic
                • 2015
                • 7

Witam
                Panowie mam podobny problem jak kolega. Potrzebuje kod lakieru, tylko z naklejki z bagaznika nie da się nic odczytac. Jak moge sprawdzić ten kod? Po Vinie? Ma ktos moze dobra stronke do dekoderow vinu?
                Kolor wyglada tak
                Fotosik.pl to idealne miejsce na Twoje zdjęcia i realizowanie pasji fotografią.

Komentarz

• Sekundka
                  Rider
                  • 2012
                  • 251

granat27, lakierników w polsce co znają się narzeczy jest naprawdę wiele , jedź do jednego, drugiego zapytaj o cenę i zobacz jakieś prace jakie wykonał. Jeśli nie ma niczego na stanie a mówi że panie perełka, to jedziesz do następnego w ustce nie wiem czy są jacyś ale w Słupsku z pewnością trafisz na kumatego, a później żeby mieć 100% pewność dobrze wykonanej roboty nie dawaj mu polerować tylko poszukaj jakiegoś detailera bądź zakład detailingowy, a Oni Ci to wyprowadzą na ideał

Komentarz

• utek
                    Elegance
                    • 2007
                    • 867
                    • Superb II combi (3T5)
                    • APK 2.0 MPI 115 KM

Zamieszczone przez Sekundka
                    granat27, lakierników w polsce co znają się narzeczy jest naprawdę wiele , jedź do jednego, drugiego zapytaj o cenę i zobacz jakieś prace jakie wykonał. Jeśli nie ma niczego na stanie a mówi że panie perełka, to jedziesz do następnego w ustce nie wiem czy są jacyś ale w Słupsku z pewnością trafisz na kumatego, a później żeby mieć 100% pewność dobrze wykonanej roboty nie dawaj mu polerować tylko poszukaj jakiegoś detailera bądź zakład detailingowy, a Oni Ci to wyprowadzą na ideał
                    Przez 2 lata pewnie rozwiązał swój problem, skoro nie zadawał kolejnych pytań.

[ Dodano: Czw 11 Lut, 16 08:28 ]
                    Zamieszczone przez Adam93
                    Witam
                    Panowie mam podobny problem jak kolega. Potrzebuje kod lakieru, tylko z naklejki z bagaznika nie da się nic odczytac. Jak moge sprawdzić ten kod? Po Vinie? Ma ktos moze dobra stronke do dekoderow vinu?
                    Kolor wyglada tak
                    http://www.fotosik.pl/zdjecie/usun/D...WeB_Gp1PddTVaF
                    Jest nieczytelna, czy nie wiesz jak? Daj fotkę naklejki.

Komentarz

• Adam93
                      Classic
                      • 2015
                      • 7

Utek, naklejka jest nieczytelna co prawda praktycznie jej nie ma z calej naklejki zostal tylko kawalek, gdyby byla w calosci nie byloby problemu. I wlasnie teraz nie wiem jak dojść do kodu, jeśli nic nie wykombinuje bede juz zmuszony pojechac do lakiernika :P
                      Nie ma gdzies jeszcze moze jakiejs tabliczki znamionowej z wybitymi danymi gdzie moze byc kod?

Komentarz

• utek
                        Elegance
                        • 2007
                        • 867
                        • Superb II combi (3T5)
                        • APK 2.0 MPI 115 KM

Naklejka jeszcze powinna być na przedniej lewej podłużnicy, od strony nadkola / błotnika.

Komentarz

• LUKI
                          RS
                          • 2005
                          • 5776

Adam93 puść mi VIN na pw
                          kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6

SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM

Komentarz

• micumi
                            Drive
                            • 2013
                            • 44
                            • Octavia I (1U2)
                            • AZH 2.0 MPI 115 KM

proszę o określenie kodu koloru mojej oct 1 przed lift rocznik 2000. Na oko to zielony metalik jak ze zdjęcia które zamieścił granat27 ale potrzebuję pewnej informacji. Naklejki w bagażniku nie mam dlatego pytam tutaj dołączając się pod aktualny temat. Numer VIN to TMBKE21U0Y8300870. Z góry wielkie dzięki. Pozdrawiam
                            2.0 AZH + LPG

Komentarz

Pracuję...