"majonez" pod korkiem

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kornat
    Rider
    • 2007
    • 578

Sam rozpocząłeś ten temat, ja pisałem o majonezie, że z innymi objawami może być przyczyną UPG oraz podałem oznaczenie silnika a nawet miałem taką sytuację i było powodem UPG to piszesz że te silniki miały problem z odmą. Nie widziałem sensu tej dyskusji ale jak pytałeś to uprzejmość wymaga odpowiedzieć
    Nie twierdzę że filtr na odmie nie pomoże na "majonez" pod korkiem ale również może być powodem np. wżerów na uszczelce pod głowicą jeżeli pojawia się z innymi objawami. Skąd pojawia się majonez? z wilgoci w oleju, jeżeli pojawia się majonez na korku i ubywa płynu tzn. przedostaje się do oleju przez co robi się wyżej wspomniana wilgoć a za tym maź na korku.

Komentarz

• maly2st
      Ambiente
      • 2013
      • 245

Apropo moich problemow
      pkt2 podpiolem prostego vaga znajomego i wyszlo ze sonda lambda ma zerowe odczyty i temperature robocza okolo 15st C
      Wczoraj wymienilem sonde na bosch'a (niby orginal z pierwszego montarzu) i spalanie sie unormowalo (14l/100sredio pokazuje po przejechaniu 35km)

Pkt1 wyjolem korek owlewu oleju odpiolem wezyk od rury powietrza wylalo sie sporo wody z tego wezyka a zdemontowane elementy umylem w benzynie na poczatku lutego wymienie olej i bede dalej obserwowal czy objawy sie powtorza

Komentarz

• crazykoko
        Ambiente
        • 2014
        • 140

Po przejechaniu 35 km pokazuje Ci średnie zużycie 14 l na 100 km? To jest wg Ciebie unormowane spalanie?

A na garnku tak jak drut napisane było MJUT

Komentarz

• maly2st
          Ambiente
          • 2013
          • 245

W sumie tak, wczesniej pokazywalo 13,5l/100km tylko ze tam gdzie z regoly jezdze to sa swiatla co 200m srednio liczac (mieszkam przy MANUFAKTURZE) wczoraj w sumie po wymianie zrobilem 10km w korkach (po dwa trzy podjazdy zeby przejechac przez skrzyzowanie) i dzisiaj dopiero przejazd do pracy tak troche luzniejszy

Komentarz

• crazykoko
            Ambiente
            • 2014
            • 140

Aaaaaa, to zmienia postać rzeczy

A na garnku tak jak drut napisane było MJUT

Komentarz

• solid
              Ambiente
              • 2013
              • 236

"Majonez"pod korkiem w AQY to chyba norma. Ja mam non stop, przejechałem od zakupu 10 tyś.km i objawów uszkodzonej uszczelki pod głowicą nie mam żadnych. Płynu również nie ubyło

Komentarz

• maly2st
                Ambiente
                • 2013
                • 245

Solid ile ,z ciekawosci zapytam, pali Ci gazu skodzianka?? Bo na samym pb w centrum miasta nie bylem w stanie zejsc ponizej 11,5l a lpga przed awaria sondy spalala mi jakies 13,4do13,6l gazu z BP, w trasie krotkiej lodz uniejow 70km w obie strony pokazalo jakies 8,4l gazu

Komentarz

• zaps
                  Drive
                  • 2011
                  • 71

U mnie masło pod korkiem to też norma. Jeżdżę przeważnie po mieście, a do pracy mam 12km, więc krótkie przeloty. Natomiast jak jechałem na południe 650km to masło zniknęło. Ale powróciło jak znowu zacząłem miejską jazdę. Spalanie gazu mam 11,5 gazu. W okresie zimowym koło 12,5 ale to pewnie dlatego, że zanim ruszę to daję mu trochę pochodzić.

Komentarz

• solid
                    Ambiente
                    • 2013
                    • 236

maly2st, jestem taksówkarzem więc głównie jazda miejska,dogrzewanie na postoju, krótkie odcinki itp. 13/100 lpg

Komentarz

• matrix_pl
                      Elegance
                      • 2010
                      • 758

to ja mam jakiś uszkodzony egzemplarz? przed ostatnie tankowanie po 430 km weszło 41,5 dzisiaj 253km i weszło 23,8 w sumie to trasa prawie cały czas ale bez żadnego zamulania czasami prędkości autostradowe choć nigdzie nie mam autostrady po drodze

panowie 12 - 13 l /100 km to trochę przesada jak na ten silnik ...
                      Foty ze Spotu http://forum.octaviaclub.pl/album_cat.php?cat_id=33

Komentarz

• maly2st
                        Ambiente
                        • 2013
                        • 245

Srednie spalanie wyszlo dzisiaj 12,6l/100l na przejechane 77kn
                        A srednie spalanie dzienne 11,2

Komentarz

• Maicroft
                          Moderator
                          S_OCP MemberModeratorr
                          • 2004
                          • 25757
                          • Audi

Zamieszczone przez solid
                          maly2st, jestem taksówkarzem więc głównie jazda miejska,dogrzewanie na postoju, krótkie odcinki itp. 13/100 lpg
                          A Ty miales zezlomowac to auto jakiemus koledze, bo nie nadawalo sie do jazdy - czyzby jezdzilo 8)
                          Spritmonitor.de

Komentarz

Pracuję...