dla uściślenia, mamy trzy rodzaje klimatyzacji climatronic - wiadomo, climatic - to co napisał pietrek_g i trzecia: naturaltronic - wilgotność i temperaturę regulujemy za pośrednictwem korbek a coraz częściej przycisków otwierania/zamykania szyb :P :P :P
Samochód nie odpala - Akumulator ? Rozrusznik ?
Zwiń
X
-
Samochód nie odpala - Akumulator ? Rozrusznik ?
Witam ,
Dziś próbowałem odpalić szkodnika , niestety efekt mizerny
po przekręceniu kluczka , świece oraz wszystkie kontrolki zapalają się (Kontrolka AKU jest jakaś blada, po kilku sekundach robi się jaśniejsza)
natomiast przy próbie zapłonu wszystkie lampki gasną(restart) , nie słychać w ogóle rozrusznika .
P.S Szkodnik stał na mrozie 4 dni
Zastanawiam się czy to Aku czy może rozrusznik/immobiliser ?
i czy od razu wezwać holowanie do warsztatu w Poniedziałek , czy może kupno nowego AKU ?
AKU ( 4/5 lat) .
-
-
Zamieszczone przez neo128Zastanawiam się czy to Akuprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez arturas03Zamieszczone przez piotrek_gdy(pamietaj, że masę nie podłaczasz na klemę tylko gdzieś na punkt masowy w swoim aucie
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez richi9podpinajmy od razu rozrusznik
ale faktycznie byłoby to niezłe rozwiązanie
Zamieszczone przez maly2stjak podpinasz kleme do klemy to caly prad idzie do aku i trzeba dlugo czekac az beda jakies efekty
a serio- śruba jest zaraz obok klemy w okolicy lewego kielicha
a tu drodzy koledzy macie "łopatologiczne" wytłumaczenie dlaczego nie podpinamy akku do akku przy odpalaniu :diabelski_usmiech
przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BASTIAN001to raczej on jest winy..przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
Komentarz
-
-
Cześć, mam podobny problem jak neo128. Jestem szczęśliwym (do przedwczoraj) posiadaczem O2 z "nieśmiertelnym" 1.9 TDI 105KM. 2 dni temu przejąłem samochód od mamy, która przejechała nim wcześniej bezproblemowo jakieś ~15km. Ruszyłem, po 2km trup. Samochód stanął, nie odpalał. Po ściągnięciu do garażu na lince podłączyłem prostownik - akumulator wydawał się pusty. Próbowałem ładować, wymieniłem nawet na nówkę sztukę (tak się złożyło, że miałem dostęp) - i nic!. Więc mówię sobie... ROZRUSZNIK! Próbowałem odpalić na zaciąg... zero reakcji. Wszystkie kontrolki się świecą, ale po przekręceniu kluczyka nic się nie dzieje. Proszę, powiedzcie, że to nie rozrząd/koło dwumasowe, ani nic poważnego... Jakieś pomysły? Z GÓRY BARDZO DZIĘKUJĘ ZA POMOC!
Komentarz
-
Komentarz