[O1] Problem z wrzuceniem jedynki

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • zurawik
    Drive
    • 2013
    • 81

Witam
    Jeśli ktoś zainteresowany Octavia moze być sprzedana cena jaka mnie interesuje to 16.500 oczywiście do negocjacji sprzedaje tak jak stoi bez wyjmowania sprzętów czy siedzeń jestem pierwszym właścicielem skoda ma najechane trochę ponad 213tys
    Zainteresowanych na PW
    Pozdrawiam Serdecznie
  • zsolpyw
    Elegance
    • 2012
    • 897
    • Octavia I (1U2)
    • AQY 2.0 MPI 115 KM

Mam w Octavii taki drobny problem ze skrzynia. Po zatrzymaniu auta czesto nie moge wbic jedynki. Inne biegi wchodza. Dopiero po ruszeniu kolami, np. puszczenie hamulca jesli jest z gorki, czy drgniecie na dwojce, jedynka wskakuje.

w ksiazce jest jakas regulacja, ale to dotyczy 1,6, nie wiem jak w moim ... i czy to cos by dalo, jesli sie bardziej nie pogorszy ..........

Olej zmieniony.
    Sprzedam nowe sprezyny Lesjofors O1 tył

Jeżdżę w blasku
    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...339092#1339092

Komentarz

• lukasz_vip
      Drive
      • 2009
      • 70

Sprawdź ten element na skrzyni biegów:

Miałem tak samo w swoim Vento, że nie mogłem wbić 1 biegu i czasami wstecznego. Okazało się, że poluzował mi się wybierak a przy próbie dokręcenia go połamał się. Po wymianie skrzynia chodziła jak nowa.
      Życie to nie je..bajka

Komentarz

• mariush19
        Rider
        • 2009
        • 641
        • Octavia III (5E3)
        • CZDA 1.4 TSI 150 KM

zsolpyw, U mnie jest podobnie, tylko że nie mogę wbić jedynki z raz na tydzien lub jeszcze rzadziej. Pomaga wrzucenie dwójki i z powrotem na jedynkę i już wejdzie jak w masło. U mnie nie ma nigdzie luzu na wybieraku. Na linkach luz minimalny w granicach tolerancji, ale linkami jeszcze nic nie regulowałem gdyż wydaje mi się że to problem w skrzyni skoro raz wchodzi jak w masło a raz stawia opór "stalowy". napewno to nie jest wina synchronizatora, bo by zgrzytnęło a by weszło. Jak mi będzie bardziej dokuczać to się temu przyglądnę bliżej. Regulację linek opisują w książce "Sam naprawiam"

Komentarz

• mati00
          Classic
          • 2010
          • 6

Kolego zsolpyw czy rozwiązałeś swój problem? Ja mam podobny problem więc może podzielisz się czy wymiana wybieraka lub coś innego pomaga.

Komentarz

Pracuję...