Zamieszczone przez misza_zabrze
[O1] Problem z abs?'
Zwiń
X
-
[O1] Problem z abs?'
Witam
Posiadam octavie 1.9sdi z 2002 roku. Ostatnio podczas jazdy pojawil sie nastepujacy problem. Zaczela mrugac kontrolka ABS i trzy razy zapiszczalo, a samochod zaczal przygasac. Nastepnym razem kontrolka ABS zapalila sie na stałe, a samochod momentalnie zgasl podczas jazdy. Po uruchomieniu pojazdu kontrolka zgasla.
Co to moze byc?
-
-
Ja mam podobny problem. Kupiłem na wiosnę combi "00 90PS na alusach i miała z tyłu pordzewiałe bębny, więc wyczyściłem i spryskałem srebrzanką. Jakoś od tamtego czasu gdy auto przekroczy prędkość ~10km/h zapala się kontrolka ABS i świeci przez cały czas pracy silnika aż do zgaszenia motoru.
Wcześniej miałem '98 zwykły wolnossący diesel 2.2 mercedesa to abs zaświecał mi się gdy uczyłem się poślizgów na zaśnieżonym placu (pewnie od zawilgocenia czujników gdzieś przy kole).
Po za tym w MB świece żarowe dłużej się grzały ale odpalał pięknie, w skodzie jest odwrotnie, kontrolka zapala się na chwileczkę ale trzeba ze dwie sekundy zakręcić rozrusznikiem.
będę Nią jeździł 5 Km do pracy, co może się od takich krótkich dystansów w niej uszkodzić?
Komentarz
-
Komentarz