Nie ma szans, inne mocowania FL/przed FL - przerobic pewnie sie da jak nie masz co robic w zyciu i masz zjabeisty warsztat i chemie/kleje/elementy. Olej.
skoda i dziwny gwizd
Zwiń
X
-
skoda i dziwny gwizd
Cześć wam. Nie wiem czy dobrze napisałem , czy jest to dobry dział, ale jak już tu jesteście to podzielcie się opiniami. Może ktoś z was miał cos podobnego. Już mówię. Otóż mam skodzinkę 1.9 Tdi 90km tak 90 choć teraz ma już jakieś 120km, caały problem tkwi w tym że jak złapię temperaturę no te 90 stopni to zaczyna dziwnie gwizdać , jak jest zimna to nie dopiero gdy się nagrzeje. Jak dodaje gazu to głośniej gwiżdzę , posprawdzałem tam różne rolki myślałem ze coś się zaciera , ale nic nadal to jest. Dodam więcej ze przed chipem tego nie było. Jak ktoś coś wie to niech napiszę na ten temat, z góry dziękuję na wszelkie pytania odpowiem.
pozdrawiam
-
-
octavia I daje charakterystyczny miły dla ucha gwizd turbiny. zawsze koledzy mi tego zazdrościli. fajnie słychać przy otwartym oknie latem w jakiejś wąskiej uliczce miedzy domami czy kamienicami. Moja ex 1.9tdi 90km tak właśnie gwizdała - natomiast moja obecna 110km nie gwizda i zaczynam se martwić, Choć sam nie wiem czy gwizd to dobra oznaka. kiedyś jeden mechanior powiedział mi że jak za głośno ją słychać to też nie za dobrze. A jak to właściwie jest z tym gwizdem turbo?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marcin350ztak tak ten gwizd pochodzi od turbiny, czym wieęcej dam gazu tym gwizd się nasila , no nie wiem nie wiem, ale o co chodzi z tym wirnikiem?
Komentarz
-
Komentarz