140km i wyłaczenie Turbiny

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • harvester
    Classic
    Administratorr
    • 2018
    • 1

leon69yh, 1.9 tdi na pompie wtryskowej nie do zajechania,bardzo oszczędne spalanie.Do tego kombi i masz pakowne i ekonomiczne.Poczytaj na forum co koledzy na ten temat piszą.

[ Dodano: Pią 08 Sty, 16 18:45 ]
  • harvester
    Classic
    • 2014
    • 4

Witam.
    Posiadam Skode Octavie Sedan I 1.9 TDI 110km
    Mam z 2-4 problemy w tym aucie..

1. na 4-5 biegu powyzej 120-160km/h wyłacza mi sie turbina i auto nie pojedzie wiecej niż 140km

2. u mnie w Aucie cos było kombinowane z EGR ponieważ jeden z wezyków jest zaslepiony a do tego auto jak jest na duzych obrotach i bardzo szybko sie przyspieszy to ostro Kopci z rury..

3. Dwa razy zdarzyło mi sie na zimnym silniku przygazowac tak do 3 tysiecy i za 3-4 razem nagle zaczeło cos tam stukac a bardziej to caly silnik mocno chodzil na boki i nie było mozliwe ruszenie poniewaz silnik gasnął, ruszenie było mozliwe wtedy kiedy dodalem gadu do 2,5 tysiecy obrotow i powoli sprzegło puszczałem i po chwili to sie uspokoiło i dalej było elegancko

4 - Pytanie : Auto jest z 2002 Roku i posiada 230tysiecy km.
    zastanawiam sie nad Wymianą całego ukladu wydechowego wraz z wycieciem katalizatora i wstawieniem calej beczki.

ps.. Nie znam sie dobrze na aucie ale cos tam sobie z nim radze autko Kupiłem Sobie sam zeby nie było pisania ze mama kupiła synusiowi.

Komentarz

• rafiki
      RS
      • 2012
      • 15975
      • Superb III (3V3)

harvester, po pierwsze jeśli 110 KM to zmień silnik w profilu na AHF/ASV (sprawdź naklejkę w bagażniku), bo AGR ma 90 KM.
      1. Klasyczny notlauf. Odczytaj błędy i zrób logi, bo tak, to wróżenie z fusów.
      2. Pewnie było kombinowane to, że masz EGR zaślepiony.
      3. Gazuj tak częściej jak chcesz zatrzeć turbinę. Trzęsienie wskazywałoby na dwumasę a jeśli musisz gazować przy ruszaniu to sprzęgło jest pewnie w stanie agonalnym.
      رافال
      Spoty
      Cause freedom is a lonely road

Komentarz

• harvester
        Classic
        • 2014
        • 4

Dziekuje.

1. Odczytam bledy i zrobie Łogi i najwyżeja wstawie tu Foto

2. własnie cos z tym EGR jest namieszane bo rurka jest zalepiona i myśle co z tym zrobić a nie chce isc do mechanika bo sa naciągacze jeśli widza ze sie ktoś nie zna..

3. Gazowac zeby ruszyć musialem tylko w tym momencie co tak zaczeło machac silnikiem, a pozniej juz normlanie auto rusza ze sprzegła bez gazu

4. A co myslisz o wymianie całego ukladu wydechowaego i usunięcie Katalizatora ?

Komentarz

• rafiki
          RS
          • 2012
          • 15975
          • Superb III (3V3)

harvester, a co chcesz przez to osiągnąć?
          رافال
          Spoty

Komentarz

• piramida
            RS
            • 2009
            • 12222
            • Superb III (3V3)

harvester, macie w Szczecinie jakiegoś dobrego tunera? Podjedź to zdiagnozuję i usunie problem
            superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
            http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• harvester
              Classic
              • 2014
              • 4

rafiki
              co osiagnąć ? chciał bym aby przy dobrym deptaniu nie kopciło tak bardzo mocno z rury..

piramida
              Co turner w takiej sytuacji mógł by zalecić i czy były by to kosza podobne do Wstawienia Chipa ? czyli okolo 1,500zł ?bo nie ukrywam ze chciał bym usunąć te problemy i chipowac Octavie z tym ze nie chce podnosić duzo Mocy tylko okolo 80 Nm

Komentarz

• rafiki
                RS
                • 2012
                • 15975
                • Superb III (3V3)

harvester, powiem tak. Z tym wydechem to na razie odpuść. Najpierw błędy i logi, bo inaczej nikt Ci zbytnio nie pomoże. A druga sprawa to czy wiesz o czym mówisz? Moc chcesz o 80 Nm podnieść? Nm są od momentu nie od mocy
                رافال
                Spoty

Komentarz

• harvester
                  Classic
                  • 2014
                  • 4

napisalem ze nie chce podnosic duzo Mocy czyli wysatrczy mi okolo 15koni a wolal bym o nm czyli przyspieszenie o 80 nm

Komentarz

Pracuję...