Z Audi Q5 to raczej nie będzie mieć wiele wspólnego...
niedogrzanie
Zwiń
X
-
niedogrzanie
witam. otóż mam taki problem. moja octa 1.9 tdi 90km nie uzyskuje temperatury 90 stopni. przy normalnej jeździe niewiele brakuje, jednak do 90 nie dobija, a gdy np zjeżdżam z wzniesienia to wskaźnik temperatury od razu spada w dół. dodam iż termostat wymieniłem w ASO i żadnej poprawy. co jeszcze odpowiada za niedogrzanie silnika?
-
-
Re: niedogrzanie
może być czujnik temp uwalony. Temp. silnika podajesz na podstawie zegarów?Zamieszczone przez admor007witam. otóż mam taki problem. moja octa 1.9 tdi 90km nie uzyskuje temperatury 90 stopni. przy normalnej jeździe niewiele brakuje, jednak do 90 nie dobija, a gdy np zjeżdżam z wzniesienia to wskaźnik temperatury od razu spada w dół. dodam iż termostat wymieniłem w ASO i żadnej poprawy. co jeszcze odpowiada za niedogrzanie silnika?był: VW Golf IV 1.9 TDI AJM '01 ->
jest: Skoda Octavia 1 1,6 BFQ '04

komputer VAG - Rybnik i okolice -> info PW.
Komentarz
-
-
sprawdzić czujnik VAGiem, może być że na szafę podaje niższą temp. niż silnik ma, wtedy czujnik temp G2/G62 do wymiany.Zamieszczone przez admor007tak temperature podaje na podstawie tego co zegary wyświetlająbył: VW Golf IV 1.9 TDI AJM '01 ->
jest: Skoda Octavia 1 1,6 BFQ '04

komputer VAG - Rybnik i okolice -> info PW.
Komentarz
-
-
Co nie zmienia faktu, że temperatura w tym przypadku spadać nie powinna. Może się utrzymywać na stałym poziomie, ale nie opadać.Zamieszczone przez Luki80aCo do zjazdu z górki, puszczasz gaz więc nie ma spalanego paliwa w efekcie nie grzeje się silnik.Tempo!! I tak cały tydzień, życie idzie jak na spidzie!
Komentarz
-

Komentarz