Witam
Mam octawie II 1,9TDi 2007r (przed liftingiem) i mam problem z ciepłym powietrzem a mianowicie problem jest taki, że pół samochodu leci ciepłe powietrze a na drugie pół zimne. Jest tam klimatronic dwustrefowy i temperatura ustawiona jest taka sama. Problem zauważyłem podczas ogrzewania przedniej szyby. Pół szyby ładnie mi odmroziło drugą część musiałem skrobać. Co może być przyczyną takiej pracy nawiewów? Przypomnę, że cały nawiew z prawej strony leci zimne powietrze a z lewej ciepłe.
A ja Ci mówię że jak najbardziej, w zasadzie to nie silniczek a potencjometr. Ale nie jetsem pewien konstrukcji w Octavii bo taki przypadek rozwiązywałem w Touranie, tam są silniczki V158 i V159. Jak jeden potencjometr się zabrudzi to wtedy nie grzeje jedna strona, mi akurat padła prawa.
Jak jeden potencjometr się zabrudzi to wtedy nie grzeje jedna strona, mi akurat padła prawa.
przeważnie jak się pianką robi dezynfekcje klimatyzacji.....
no ja dezynfekcje robiłem rok temu ale nie wiem czym robili bo wstawiłem do warsztatu i tam już robili. Pamiętam że po tym spirytusem waliło ;-). A jak podepnę to na Vaga to wykaże mi co jest? Bo jeśli tak to lepiej zapłacić za podłączenie ale będzie pewne co padło. Wolę zapłacić za podłączenie niż ci spece znaczy mechanicy mają szukać metodą prób i błędów
Komentarz