klarus, załap się na ostatnią szt.-warto :!:
[O1] Hamulce OI
Zwiń
X
-
[O1] Hamulce OI
Witam !
Mam problem ostatnio, grzały się koła z tyłu , no to okazało się , że z jednej strony zapieczona była prowadnica , oczyściłem zmieniłem też osłonę przeciwpyłową tłoczka i wewnętrzną uszczelkę i założyłem też nowe klocki(breck), tarcze(zimmerman)
dalej koła się grzeją , co może być przyczyną ?
dodatkowo po zmianie płynu hamulcowego hamulec zrobił się miękki
Proszę o pomoc
Pozdrawiam
-
-
Trzeba sprawdzić czy cofa się (przy zacisku) dżwigienka o którą jest zaczepiona linka hamulca ręcznego. Może być wszystko tam zabrudzone, i czasami wystarczy tylko tą dżwigienkę rozruszać ręką. Powinna "chodzić" w swoich granicach bardzo lekko, można ją przesuwać palcami aż do zablokowania koła, i powinna się samoczynnie cofnąć aż do oporu.
Komentarz
-
-
Olafik, Sprawdził bym czy hamulce są dobrze odpowietrzone i czy tłoczki się cofająhttp://picasaweb.google.com/ocp.maloslask1
Pozdrawiam ANIOL
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Olafikjak zobaczyć czy tloczki się cofają dobrze ?
Oczywiście zaciski, klocki ich miejsca styku, jarzma, prowadnice muszą być czyste i luźne w jarzmach. Nie mogą siedzieć na sztywno. Musi być minimalny luz. Wtedy pracując tłoczek-klocki po odpuszczeniu hamulca zwalniają zacisk na tarczę.O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
Komentarz
-
Komentarz