Ten filtr biofunkcjonalny mozna wsadzic w kazdej chwili, bo to chyba o to chodzi. Do Skody nie ma nawet wielkiej roznicy w cenie, bo z Manna bio kosztuje okolo 80zl, a weglowy 60zl.
Zamieszczone przez sebkoch
Niestety dalej czekamy na RS 4x4 w benzynie...
Ten dzien raczej nie nadejdzie, zwlaszcza ze przyblokowana jest sprzedaz Superba TSI 4x4. Koncern ma inne modele 4x4 ktore musza sie sprzedawac.
Witam! Posypał mi się centralny zamek i żeby dojść do źródła problemu muszę dostać się do przelotek w drzwiach, problem w tym, że nie da się otworzyć żadnych drzwi prócz tych od kierowcy. Kiedy pociągam za klamkę pasażera od wewnątrz polec pojawia się i od razu chowa, co za tym idzie nie da się otworzyć drzwi. Próbowałem już najróżniejszych sposobów i nic. Zamknięte na amen. Ma ktoś jakieś pomysły jak się do tego dobrać?
Właśnie próbowałem tworzyć drzwi przy odłączonym aku ale dale jest to samo... dziwne, to raczej mało możliwe, żeby zaciął się zamek we wszystkich drzwiach naraz...
aniol, ale nawet jakby sterownik centralnego był walnięty, to przecież po odłączeniu aku nie dostaje prądu więc tak jakby centralnego nie było :idea: Mariano_Italian, spróbuj może z drugą osobą, jedna niech pociągnie klamkę od środka a druga od zewnątrz. Bo jak rozumiem bolec w drzwi chowa się jak puścisz klamkę wewnątrz a jak trzymasz to jest na wierzchu, tak?
Przed chwilą podłączałem Vaga, więc: Na vagu nie chciał się połączyć ani z modułem komfortu ani z centralnym. Na VWTOOL połączył się z modułem i wywalił trzy sporadyczne błędy, które skasowałem (od kiedy pamiętam wywalał tam te błędy). Dalej wszystko bez zmian. Próbowałem też otworzyć auto w dwie osoby, tak by jedna trzymała klamkę w środku, druga na zewnątrz. Niestety zero efektu. Kiedy trzymam klamkę w środku to bolec jest u góry ale to nie zmienia faktu, że nawet wtedy nie da sie ich otworzyć od zewnątrz... po odłączeniu aku cały czas jest to samo...
Korzystając z okazji - cześć wszystkim po raz pierwszy
Dzisiaj mija mniej więcej tydzień Octy w moich rękach, pierwsza trasa, dziewczyna wcisnęła mi bolec od drzwi pasażera i z pomocą mojego wspaniałego szczęścia całkowicie zgłupiał cały układ centralnego zamka...
Na stacji paliw okazało się, że ani pilotem ani kluczykiem nie mogłem zamknąć pozostałych drzwi samochodu. Manualnie mogłem zamknąć tylko drzwi kierowcy (reszta bez reakcji), natomiast u pasażera bolec wracał od razu do góry.
Po głośnym wyrażeniu opinii i zakupie hot dogów przypomniałem sobie o przełącznikach zamykania i otwierania centralnego ze środka z drzwi kierowcy. Pojedyncze klikanie nie zmieniało sytuacji, wcisnąłem bolec od kierowcy i ... prawdopodobnie przytrzymałem któryś z przełączników, a może nawet i oba.
Pozostałe drzwi się zamknęły, otworzyłem również przyciskiem, pilot zaczął pracować, wszystko jest do tej pory ok.
ale który sterownik? ten co jest w drzwiach kierowcy?
w drzwiach kierowcy nie ma żadnego sterownika ani modułu bynajmniej u mnie jest sam silniczek opuszczania szyby bez modułu a ten moduł masz w panelu kierowcy gdzie opuszczasz wszystkie szyby gdzie blokujesz aby dzieci nie otwierały szyb z tyłu i tam gdzie zamykasz i otwierasz drzwi to jest ten sterownik możesz ciągnąą za klamkę a one i tak nie puszczą więc wizyta u jakiegoś elektryka by rozwiązała problem
w drzwiach kierowcy nie ma żadnego sterownika ani modułu
nie wprowadzaj ludzi w błąd.. bo jak ktoś ma ori szybki elektryczne to ma i moduł przy silniczku,a to o czym piszesz w drzwiach to sobie rozbierz i zobaczysz jaki to jest "moduł" :diabelski_usmiech
VAG - diagnostyka - kodowania - adaptacje - PIN immo - adaptacje kluczyków
Jeżeli post okazał się pomocny kliknij
te drzwi rozbierałem już nie raz i nie widzę tam takiego modułu jak w drzwiach prawych ani tych tylnych jest tam silniczek z kabelkiem od opuszczania szyby ja tam modułu nie widzę
pablokinah, takie moduły z silniczkami mam we wszystkich 3 drzwiach jedynie w drzwiach kierowcy takiego nie mam mam całkiem co innego silniczek ten sam ale nie ma u mnie modułu za to jest moduł w panelu kierowcy ja to mam jakaś inną skodę nic do niej nie pasuje od innych (ani mieszek ani klamka lool ciekawe co jeszcze mam innego )
w takim razie gdzie znajduje się ten moduł bo przy silniczku go nie ma a wszystko działa centralny opuszczanie szyb z kluczyka zamykanie otwieranie wszystkich szyb itp.
w takim razie gdzie znajduje się ten moduł bo przy silniczku go nie ma a wszystko działa centralny opuszczanie szyb z kluczyka zamykanie otwieranie wszystkich szyb itp.
może ktoś poprzedni właściciel zrobił jakąś własną rzeźbę idz po kablach od silniczka i pewnie gdzieś znajdziesz za bezpiecznikami gdzieś pod kierownicą?
szczerze to nie chce mi się tego ściągać ale wiem tyle że w każdych drzwiach na silniczku jest napisane BROSE a na tym od kierowcy pisze SIEMENS i zamiast czarnego silniczka jest taki biały i nie sądzę aby ktoś cokolwiek oprócz mnie tam robił
Wymieniłem dzisiaj zamek od strony kierowcy. Po rozebraniu drzwi okazało się, że stary zamek jest zalany i cieknie z niego woda Niestety po kilkugodzinnym mocowaniu się z zamkiem i wymianie na nowy nadal nie ma reakcji ze strony pozostałych drzwi... widać nie tutaj jest przyczyna...
marky2552, podjedź do ASO SKODY i poproś o numer silniczka kierowcy podając VIN ,wówczas jak będzie pogoda będziesz mógł zdjąć tapicerkę i porównać numery, podejrzewam że jednak ktoś tam już coś musiał grzebać , bo właśnie jak będzie zamontowany silniczek o innym numerze niż oryginalnie jest to będą się działy cyrki z działaniem zamków,lusterek czy szyb.ok
marky2552, od strony kierowcy mas mieć czarny silniczek.Napis BROSS masz na moule sterowania i oznaczenia literowo-cyfrowe.U mnie na module jest tak:
104411-302
05 0742 20
HW12 So202 070904
16 2151
Takie oznaczenia mam na naklejce modułu sterowania a mam oryginalny tylko same piny przelutowane.
Komentarz