od jakiegoś czasu moje autko trochę zmuliło , wydawało się mi na początku że się przyzwyczaiłem i już mnie seria nie kręci więc pojechałem zbadać jak to wygląda . No i Panowie szok , wykres załączony . Jakieś podpowiedzi gdzie szukać tych strat , ewentualnie z których kanałów logi zrobić . Z tego co komp pokazywał to turbo pompuje prawie do końca wartość założoną przez sterownik czyli gdzieś w granicach 0,7 bara . N75 , pompa paliwa , przepływka DV ??? Jak myślicie ?? Z góry dzięki za jakąkolwiek pomoc .
przebieg samochodu to 205000 tyś/km . brak oznak brania oliwy , wymiana co 10000 dolewka góra 100 ml . dodam jeszcze , może ma to znaczenie że trochę słychać łańcuszek . brak błędów , katalizator wywalony druga sonda usunięta z ECU .
Łańcuszek jest napinany przez sprytny napinacz który robi tez za przestawiacz faz rozrządu. Sprawdź najpierw ciśnienie oleju (na wolnych od 2-3 bar przy 3000 5-7) bo od niego zależy jego praca. Raczej jak nikt tam nie zaglądał to do wymiany łańcuch napinacz i fajnie jakbyś dorwał kółka zębate.
taka podpowiedz nie znam sie na logach ale przed remapem mojej rski. bylo to samo ale : tuner zrobil logi mowi ze ok a mocy dalej nie bylo. łancuszek słychac bo nalatane norma. ale wymienilem swiece nie na swiece za 80zl tylko na ori jakie sa rs NGK podwojnie platynowane Wymienilem.. DV oczywiscie. N75 i najwazniejsze .. PODCISNIENIE w dolocie(najczesciej przwody pekaja.). jak cos podpowiedzialem to ok. jak nie to nie.
Witam nie robiłem logów bo już wszystko jasne, pompa paliwa niedomagała. Cisnienie na listwie spadło do 3,2bar . Teraz trzyma ładnie do konca 3,8 i wiecej. Reszta podzespołów w 100% sprawna, zaworki, Dv, podcisnienia. Cewki nowe ori, świeca platyna turbo pompuje tyle ile zakłada sterownik czyli 0.7-0.8 bar. Teraz zmierze serie i zrobie wira. Pozdro
Komentarz