Zamieszczone przez Agamek12
Skrzypienie stabilizatora [O1]
Zwiń
X
-
Skrzypienie stabilizatora [O1]
Ostatnio wymieniałem gumy na stabilizatorze bo były luzy okazało się że guma przychodzi na plastikową tuleję która miała luzy więc usunąłem plastikowe tulejki i założyłem gumy o odpowiedniej średnicy do grubości stabilizatora (po ściągnięciu tulejek 18mm) gumy dobrałem od fabii o średnicy 17mm, luzy zniknęły i stuki ale pojawiły się foki które dają koncert nie do wytrzymania. Jakieś pomysły jak to załatwić może założyć poliuretanowe poduszki stabilizatora?
-
-
paluch36, użyj smaru z PTFE. Problem zniknie na baaardzo długo. Inna opcja to takie spasowanie tych gumek, by wchodziły baaaardzo ciasno na drążek. Jeśli drążek ma 17mm to tulejki muszą mieć minimum 19mm, najlepiej 20mm. Guma się podda i ładnie zaciśnie się na drążku. 1 milimetr różnicy to trochę mało, by ciasno tulejka siedziała.
[ Dodano: Pią 19 Cze, 15 12:41 ]
Sorki, napisałem to na odwrót.... średnica tulejki ma być mniejsza o 2-3 mm od średnicy drążka. Sorrry za zamieszanie... bredzę niewyspany po trzeciej zmianie 8)
Komentarz
-
-
Re: Skrzypienie stabilizatora [O1]
Zamieszczone przez paluch36Ostatnio wymieniałem gumy na stabilizatorze bo były luzy okazało się że guma przychodzi na plastikową tuleję która miała luzy więc usunąłem plastikowe tulejki i założyłem gumy o odpowiedniej średnicy do grubości stabilizatora (po ściągnięciu tulejek 18mm) gumy dobrałem od fabii o średnicy 17mm, luzy zniknęły i stuki ale pojawiły się foki które dają koncert nie do wytrzymania. Jakieś pomysły jak to załatwić może założyć poliuretanowe poduszki stabilizatora?jest O1 RS 1.8T XENON
była O1 1.9 TDI AGR
Komentarz
-
Komentarz