Zamieszczone przez maciejk77
[O1] Dziwny objaw jak na diesla
Zwiń
X
-
Obejrzałem pobieżnie rury i węże i wszysto wygląda na OK :|
Dziś mam zamiar wybrać się do jakiegoś mechanika niech to rozbierze i zobaczy.
Zauważyłem również że oprócz występowania duszenia jakby non stop octavia chodziła jak zwykły diesel a w momencie mocniejszego przyśpieszenia efekt jak notlauf :| to jakoś dziwnie buczy spod maski jakbym miał stożek zamiast filtra mimo że jest cały i nowy. :cry:Jahrem
:food
Komentarz
-
-
Witam
Zlokalizowałem rurę która wyskoczyła. To ta biegnąca od IC obok zbiornika spryskiwaczy i płynu chłodzącego w stronę EGR, wyszła przy samym IC pod lampą i z dojściem :?
Jakby tego było mało wyskakując zaczęła obcierać o koło paska klinowego i przetarła się :/
P.S.
Czy ktoś jest w stanie zlokalizować mi numer katalogowy tej rury? Bo nie mam ETKI ani nic podobnego
Dodaje zdjęcie o co mi chodzi (zaznaczone czerwonym kwadratem).
Jahrem
Komentarz
-
-
Spike, w etce ta rura nie występuje jako część zamienna.Zamiennik,to ten,którego numer Ci podałem.Kosztuje 200 zł.Rozsądne wyjście,to wyjęcie tego elementu i oddanie do zakładu spawającego plastiki.Obejrzałem u siebie,to jest tworzywo,a nie guma.Koszt naprawy zamknie się kwotą 10 zł.Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez JanuszSzSpikeRozsądne wyjście,to wyjęcie tego elementu i oddanie do zakładu spawającego plastiki.Obejrzałem u siebie,to jest tworzywo,a nie guma.Koszt naprawy zamknie się kwotą 10 zł.
Zamieszczone przez dariuspoloSpike, masz taka jak na zdjęciu z czujnikiem czy masz czujnik (map-sensoe) w Intercoolerze?
Mam taka rurę z ASV (bez czujnika) jak chcesz to reszta na PW(jak ja chcesz to sie pospiesz bo od jutra 14:00 do poniedziałku będę nieosiągalny).
DZIĘKUJĘ wszystkim za pomoc Oby teraz było okJahrem
Komentarz
-
Komentarz