Ja właśnie zainstalowałem swoje wygłuszenie. Kupiłem w ASO i cena wyniosła 110PLN. Spinki są w komplecie powciskane w otwory montażowe tak więc tylko przyłożyć do maski i wciskać... tak przynajmniej poinstruowano mnie w ASO co jednak nie jest do końca prawdą bo należy to zrobić delikatnie i z głową !! Kilka spinek wlazło bez problemu, część z oporem a kilka wogóle nie chciało się wcisnąć wręcz odkształcając "fasolki" montażowe w masce. Po prostu trzeba ścisnąć kołki z tyłu za prostokątne stopki i wtedy wchodzą jak w masło.. ot cała filozofia. Gdyby ktoś montował to nic na siłę.
A co do samego efektu to tyle mogę stwierdzić, że jest chyba ciszej jak się stoi obok auta a jak to wygląda w czasie jazdy to jeszcze nie wiem bo muszę pojeździć. Zauważyłem że na masce od wewnątrz skrapla się para.. wynika to chyba z różnicy temperatur między komorą silnika a otoczeniem. Prawdopodobnie teraz dzięki dodatkowej izolacji to zjawisko ustąpi.
A co do samego efektu to tyle mogę stwierdzić, że jest chyba ciszej jak się stoi obok auta a jak to wygląda w czasie jazdy to jeszcze nie wiem bo muszę pojeździć. Zauważyłem że na masce od wewnątrz skrapla się para.. wynika to chyba z różnicy temperatur między komorą silnika a otoczeniem. Prawdopodobnie teraz dzięki dodatkowej izolacji to zjawisko ustąpi.
Komentarz