lifting przodu

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kelok1
    Ambiente
    • 2008
    • 102
    • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

lifting przodu

Ten do przewijania czyli z samego brzegu po prawej
  • janusz_007
    Rider
    • 2007
    • 473

lifting przodu

koledzy,
    moja octa jest z 2000r, chcialbym ja na ta wiosne odmłodzic i chce zrobic lifta przodu
    szukalem na szukajce, ale jakos nie moge znalezc tematow takich ktore by wyczerpaly ten temat.

z tego co wiem to potrzeba mi belke poprzeczna, zderzak, lampki , i atrape z logo:P.
    na temat lamp slyszałem rozne wersje, i prosze was o pomoc: czy zwykle lampy (nie xenon) sa faktycznie głębsze od tych starych, bo od strony kierowcy tam jest faktycznie ciasno przez plastikowe kanaliki z wlotow powietrza ktoro idzie do filtra. jak wyglada sprawa z kablami? jest z tym jakis problem? bo boje sie ze moge cos popier......
    czy jest koniecznosc wymiany pasa przedniego? czy raczej nie ma takiej potrzeby? bo pas przedni to dosc droga sprawa;p

dzieki za odpowiedz na ten temacik
    VW Golf V black;DD ---> 1.9TDI BXF 08" DD

Komentarz

• JanuszSz
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 2835
      • Superb II combi (3T5)

Lampy rozmiarowo są takie same,wejdą bez problemu.Do podłączenia będziesz potrzebował elektryka,bo w poliftowych silniczki mają zasilenie z jednej wtyki,a nie tak jak przed liftem,gdzie do silniczków była osobna wtyka.
      Pasa przedniego nie zmieniasz,tylko wzmocnienie zderzaka.Ponadto potrzebujes grill poliftowy i uchwyty,które go mocują do maski,bo są inne.Reflektory i kierunki.
      Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.

Komentarz

• janusz_007
        Rider
        • 2007
        • 473

czy tą elektryke jest Cięzko przerobic? a moze by zrobić tak, ze pozbieram wszystkie elementy, dam zderzak do malowania itd, i spotkalibysmy sie gdzies tam kiedys tam i bysmy zrobili przekładke, bo mysle ze chyba to gładko idzie co? bo jakos nie ufam mechanikom na naszym terenie i wole sie od nich trzymać z daleka;p

Komentarz

• JanuszSz
          RS
          S_OCP Member
          • 2007
          • 2835
          • Superb II combi (3T5)

Wszystkie mechaniczne rzeczy związane z przeróbką zrobisz sam bez żadnego problemu.Pozostaje jedynie elektryka i do tego potrzeba fachowca.Ja będę w tym tygodniu prawdopodobnie to robił,to dam Ci znać jak to jest z podłączeniem lamp.
          Zmieniałem lampy z tyły na poliftowe i wszystko pasowało P&P,może z przodu będzie tak samo,trzeba tylko będzie wpiąć trzy piny do wtyki.

Komentarz

• janusz_007
            Rider
            • 2007
            • 473

no to super dziekuje Ci wobec tego zza informacje z góry. moze opracujesz jakis schemat cos w stylu ze pierwszy kabel ze starej wtyczki w pierwsze miejsce nowej itd. albo kolorami to byloby lux dzieki z góry za info

ps a jak zmocowaniem lamp? jest dokladnie to samo? czy jest z tym jakis problemik?

Komentarz

• JanuszSz
              RS
              S_OCP Member
              • 2007
              • 2835
              • Superb II combi (3T5)

Co do lamp,to myślę,że pasują bez bólu.Jeśli z tymi kabelkami będzie tak jak myślę,to dostaniesz rozpiske co i gdzie wetknąć

Komentarz

• janusz_007
                Rider
                • 2007
                • 473

super dziekuje z góry, ale tak czy owak napisz co i jak z tego wyszlo odnosnie całej przeróbki

Komentarz

• henio
                  Rider
                  S_OCP Member
                  • 2005
                  • 631

Ja kcoś nie będziecie wiedzieć to dzwoncie lub piszcie.Ja jestem świeżo po zmianie przodu na poliftowy.

Komentarz

• JanuszSz
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2007
                    • 2835
                    • Superb II combi (3T5)

henio, Napisz coś na temat reflektorów.Czy pasuje stara wtyka,jak podłącza się silniczki?

Komentarz

• janusz_007
                      Rider
                      • 2007
                      • 473

przydałyby sie jakies opisy, moze jakies fotki z opisem gdzie ktory kabel wcisnac po zmianie na new wtyczki do nowych lampek

[ Dodano: Nie 06 Kwi, 08 11:21 ]
                      henio, wrzuc na priva nr tel do siebie, w razie czego bedziemy cie meczyc ale puki co czekamy na odp na pytania ktore sa tutaj zawarte;p

Komentarz

• henio
                        Rider
                        S_OCP Member
                        • 2005
                        • 631

[ Dodano: Nie 06 Kwi, 08 22:21 ]

[ Dodano: Nie 06 Kwi, 08 22:23 ]

[ Dodano: Nie 06 Kwi, 08 22:24 ]
                        http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=8517 Kilka postów znalazłem jest tam trochę napisane.

Komentarz

• rafi77
                          Classic
                          • 2008
                          • 9

Witam.
                          Jestem nowy na tym forum. Śledzę uważnie tematy z przeróbką przodu. Mam octe 2000 przed liftem. W moich starych lampach jest soczewka natomiast w lampach po lifcie które posiadam niestety jest brak soczewki. Lampy są oryginalne, nowe z kierunkami. Moje pytanie jest następujące czy cały osprzęt do nowych lamo będzie pasował tj. silniczek itp.
                          Wiem, że potrzebne są nowe kostki, grill zderzak i mocowania, belka.
                          Może macie namiar na kogoś kto by się tego podjął i za ile (jeżeli bym dostarczył potrzebny osprzęt).
                          Pozdrawiam.

Komentarz

• janusz_007
                            Rider
                            • 2007
                            • 473

rafi77, czekamy na info od kolegow co i jak z instalacja elektr. wiem ze poliftowe tez sa z przeciw mgielna soczewka;pp mysle ze mechanicznie kazdemu z nas ta zmiana pojdzie ;p gorzej z kablami;p

Komentarz

• henio
                              Rider
                              S_OCP Member
                              • 2005
                              • 631

Więc do lamp po liftingu nie podejdą silniczki z przed liftu!!! , są całkowicie inne.Najlepiej kupić gdzieś na Allegro z powypadkowego auta bo same silniczki chodzą po 50zł, ja kupiłem w komplecie z oprawkami na kierunki i silniczki i dałem80zł z przesyłką.

[ Dodano: Pon 07 Kwi, 08 09:26 ]
                              Zamieszczone przez JanuszSz
                              Lampy rozmiarowo są takie same,wejdą bez problemu
                              Tutaj się nie zgodzę bo są właśnie głębsze, zobacz link wcześniej co podałem , tam jest męczarnia z tym wlotem żeby normalnie lampę włorzyć.Ale i na to da się przerobić :wink:

Komentarz

• snakdak
                                Classic
                                S_OCP Member
                                • 2008
                                • 9

witam także wczoraj miałem dzwona i to bedzie chyba dobra okazja do zrobienia FL przodu

Z Waszych postów wynika że jest to wykonalne i w sumie nie trudne.. Kwestia jest taka gdzie dostać kostki do lamp? Samemu rzeźbić czy jest gdzies niedrogi gotowiec?
                                Czarna strzała..

Komentarz

• janusz_007
                                  Rider
                                  • 2007
                                  • 473

koledzy napiszcie jak to jest w koncu: czy lampy zwykłe poliftowe sa glębsze od tych starych i jest z nimi jakis problem zeby je upchac czy jak? bo jedni pisza ze xenony sa głębsze a zwykłe lampy są takiej samej głębokosci jak sprzed liftu, a inni pisza inaczej, wyjasnijmy ten problemik

[ Dodano: Wto 08 Kwi, 08 22:11 ]
                                  bo jesli sa faktycznie poliftowe głębsze od starych lamp to chyba bedzie problem aby je tam upchac bez przeróbek kanałów powietrza hmmmm

Komentarz

• henio
                                    Rider
                                    S_OCP Member
                                    • 2005
                                    • 631

janusz_007 uwierz mi zwykłe lampy po lifcie są GŁĘBSZE od tych przed liftem , przynajmniej te ze światłem przeciwmgielnym.Chociaż myslę że to nie ma żadnego znaczenia.Któryś z kolegów pisał że zdjął osłony z tyłu lampy od silniczka i żarówki i na siłe to upchał, ale moim zdaniem nie zda to zbytnio swojej funkcjii bo wcześniej czy póżniej kurz,woda itp zrobiął swoje w środku lampy.Ale to tylko moje zdanie, ważne że jakoś to upchał bez przeróbki kanału wlotu powietrza.Sama przeróbka nie jest taka bardzo męcząca, co ważne nie ma aż tam takiej siły powietrza żeby coś kiedyś rozerwało lub coś innego(bo myślę że o to się też boisz), co innego gdyby łatać taką dziórę na tunelach od turbodoładowania, wtedy to pewnie by nie przejechał nawet km.

Komentarz

• janusz_007
                                      Rider
                                      • 2007
                                      • 473

skoro te nowe lampy są głępsze, to powiedzcie mi , czy mając silnik 1.9TDI AGR upcham bez jakiegos większego problemu te nowe lampy czy bede sie z tym mordował? czy to bedzie wymagało przerobienia dolotów do filtra powietrza????/ hmmm

Komentarz

• Ziomal
                                        RS
                                        S_OCP Member
                                        • 2005
                                        • 5841
                                        • Octavia I (1U2)
                                        • BFQ 1.6 MPI 102 KM

janusz_007, Nie , zobacz henio sam to przerabiał i jakos nie miał tych problemów
                                        Była O1 130/280 powered by turbodiesel.pl

Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl

Jest O1 1.6 BFQ

Komentarz

• coolerclub
                                          Classic
                                          • 2012
                                          • 20

witam,

widzę że idzie zamontować same lampy of lifta do zderzaka przed FL

a ten gril to FL czy przed FL?

a te lampy to FL?

Komentarz

Pracuję...