[O1] zamek w tylnych drzwich odbija

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • jarol
    Drive
    • 2009
    • 48

Tak dystans 10km to jest wyznacznik spalania :lol: Mnie pokazuje 12l a jak przejade km to 18l wiec co, zle jest :twisted:
  • zgucio
    Rider
    • 2007
    • 691

Mam problem z tylnymi drzwiami nie moge ich zaryglować gdy zamykam od wewnątrz wszystkie drzwi sie zamykają a w tylnych prawych wskoczy na dół i od razu odskakuje i sie otwierają. Dopiero za 2 lub 3 razem sie zamkną

Problem ten mam juz z pół roku ale dotychczas zamykały sie z allarmu a od wczoraj przy zamykaniu z allarmu terz rygiel odskakuje

nie wiem gdzie jest problem jak miałem tak w lewych drzwiach to przesmarowałem wszytsko i pomogło a w tym wypadku to nic nie dało

Myślałem o całkowitym wyjęciu i wyczyszczeniu zamka ale nie wiem czy to pomożo a nie chce robić darmowej roboty

Jeśli ktoś z was miał taki problem to prosze o pomoc.
    ROCZNIK 98 PO LIFTINGU ;-) ---> fotki

JOHNNY II ASC + SIRIO AS-100

Komentarz

• hankasz7
      L&K
      S_OCP Member
      • 2007
      • 1097

Mam ten sam problem.Jak otworzę centralnym z zewnątrz to też czasami nie chcą się otworzyć :?
      Piszę poprawnie po polsku.
      Parkujesz? Zdrapujesz!!!

Komentarz

• Fery
        Ambiente
        • 2006
        • 236

Mam ten sam problem i z tymi samymi drzwiami

Komentarz

• maysee
          Ambiente
          • 2007
          • 146
          • Superb I (3U4)

Dopisuje sie do tematu. Otwieram pilotem drzwi - przod sie otwiera ale tylne lewe ni chu chu...

Komentarz

Ja mam ten sam problem co zguci - zamykam od wewnątrz wszystkie drzwi i tylne za kierowcą odbijają

Po kilku próbach w końcu się udawało je zatrzasnąć ale teraz nawet i to nie pomaga - teraz to po kilku próbach zamknięcia- przycisk zamykania przestaje już reagować (trzeba otworzyć wszystkie drzwi i znowu próbować zamknąć)

Zamykanie z kluczyka (przez dziurkę w drzwiach bo w kluczyku mam uszkodzone) zamyka wszystkie drzwi bez żadnego problemu.

Jakieś sugestie? Widzę że to jakaś typowa przypadłość Szkodników.

Komentarz

• Maicroft
              Moderator
              S_OCP MemberModeratorr
              • 2004
              • 25757
              • Audi

Impuls z zamka jest dluzszy niz ten z konsoli w drzwiach i mozliwe ze o to tu chodzi. Moze byc jakis mechaniczny opor o zamek potrzebuje dluzej podane napiecie, zeby zareagowac wlasciwie. Tez mi nie chcialy z tylu dzialac zamki w lewych i prawych drzwiach. Potem doszedlem o co chodzilo. Po zalozeniu wygluszenia bylo troche za grubo pod drzwiami i zaczelo jedno o drugie haczyc.
              Spritmonitor.de

Komentarz

• zgucio
                Rider
                • 2007
                • 691

Maicroft, też mam zrobione wygłuszenie drzwi ale wszytsko sprawdzone nic nie haczy wszystko jest idealnie

jak chce zamknąc od środka to musze bardzo szybko wcisnąc 2 razy przycisk zamknięcia i wtedy za każdym razem zaskakuje a jak wcisne 1 raz to mało kiedy sie zamkną

z allarmu też już nie chcą sie zamykać wskoczy w dół i automatycznie odbija

zamykam teraz najpierw z kluczyka dłużej przytrzymując przekręcony kluczyk na zamknięciu i dopiero wtedy alarm. Może coś w tym jest że potrzebuje mieć dłuzej podane napięcie ale jak to teraz naprawić

chyba w tym tygodniu rozkręce całe drzwi wyjme zamek i go przeczyszcze bo innego sposobu nie widze. Wszystko inne sprawdzone chyba że gdzieś przebicie na kablu jest i dlatego sam już nie wiem

jak to nie pomoże i nikt z OCP nie będzie wiedział jak to naprawić to zostaje wymiana zamka :?

Komentarz

potwierdzam szybkie naciśnięcie 2 razy zamykania blokuje wszystkie drzwi - trzeba drugi raz wcisnąć zanim jeszcze zdąży odskoczyć ten dzyndzelek

Komentarz

• Udesky
                    RS
                    • 2007
                    • 1692
                    • Octavia I (1U2)
                    • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

mam identyczny problem z tym, że u mnie występuje on tylko przy zamykaniu od wewnątrz i nie pomaga niestety dwukrotne szybkie naciśnięcie, jedno co kiedyś pomogło na krotki czas to pełne otwarcie drzwi (rzadko to robie) coś zgrzytnęło i działało, niestety to był jednorazowy przypadek. I widzę, że bez rozebrania tapicerki się nie obejdzie.
                    W Polsce nie ma kryzysu.
                    Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.

Komentarz

• zgucio
                      Rider
                      • 2007
                      • 691

Panowie udało sie naprwić przynajmienj na jakiś czas

sprawdziłem wszystkie połączenia, wtyczki, zamek, czujnik itd i wszytsko było OK więc winy zacząłem szukać w kablu i znalazłem

z rok temu naprawiałem kable w tej gumię pomiędzy drzwiami a słupkiem więc to miejsce wykluczyłem

problem jest w wiazce która odchodzi od silniczka podnoszenia szyb. Nie rozrywałem izolacji tylko ułożyłem kable w inny sposób niż byly i dodatkowo izolacje zmoczyłem WD 40 i wszytsko działa jak dawniej

jedno co mnie dziwi to to że kable w tym miejscu mogły póścić przecież są one umocowane na stałe i sie nie ruszają u mnie dodatkowo były unieruchomione matami wygłuszajacymi

Narazie działa zobaczymy jak długo. Jak przestanie to następnym razem rozerwe całą izolacje z wiązki i poszukam winowajcy ale mam nadzieje że nie bedzie trzeba.

Komentarz

• Maicroft
                        Moderator
                        S_OCP MemberModeratorr
                        • 2004
                        • 25757
                        • Audi

zgucio, Niestety, albo gnija same piny w gniezdzie, albo wlasnie problem jest tu przy przewodach. Zaoszczedzili i przewody pod wplywem roznic temperatur oraz wody zaczynaja pekac :|
                        Spritmonitor.de

Komentarz

• zgucio
                          Rider
                          • 2007
                          • 691

Maicroft, piny nie gniją są w idealnym stanie bo sprawdzałem

musze wybrać sie na giełde i kupie cała wiązke do drzwi na zapaz jakby znowu cos sie działo wtedy wymienie całość i już

Komentarz

Pracuję...