Tak dystans 10km to jest wyznacznik spalania :lol: Mnie pokazuje 12l a jak przejade km to 18l wiec co, zle jest :twisted:
[O1] zamek w tylnych drzwich odbija
Zwiń
X
-
[O1] zamek w tylnych drzwich odbija
Mam problem z tylnymi drzwiami nie moge ich zaryglować gdy zamykam od wewnątrz wszystkie drzwi sie zamykają a w tylnych prawych wskoczy na dół i od razu odskakuje i sie otwierają. Dopiero za 2 lub 3 razem sie zamkną
Problem ten mam juz z pół roku ale dotychczas zamykały sie z allarmu a od wczoraj przy zamykaniu z allarmu terz rygiel odskakuje
nie wiem gdzie jest problem jak miałem tak w lewych drzwiach to przesmarowałem wszytsko i pomogło a w tym wypadku to nic nie dało
Myślałem o całkowitym wyjęciu i wyczyszczeniu zamka ale nie wiem czy to pomożo a nie chce robić darmowej roboty
Jeśli ktoś z was miał taki problem to prosze o pomoc.
-
-
tuszynski
Ja mam ten sam problem co zguci - zamykam od wewnątrz wszystkie drzwi i tylne za kierowcą odbijają
Po kilku próbach w końcu się udawało je zatrzasnąć ale teraz nawet i to nie pomaga - teraz to po kilku próbach zamknięcia- przycisk zamykania przestaje już reagować (trzeba otworzyć wszystkie drzwi i znowu próbować zamknąć)
Zamykanie z kluczyka (przez dziurkę w drzwiach bo w kluczyku mam uszkodzone) zamyka wszystkie drzwi bez żadnego problemu.
Jakieś sugestie? Widzę że to jakaś typowa przypadłość Szkodników.
Komentarz
-
Impuls z zamka jest dluzszy niz ten z konsoli w drzwiach i mozliwe ze o to tu chodzi. Moze byc jakis mechaniczny opor o zamek potrzebuje dluzej podane napiecie, zeby zareagowac wlasciwie. Tez mi nie chcialy z tylu dzialac zamki w lewych i prawych drzwiach. Potem doszedlem o co chodzilo. Po zalozeniu wygluszenia bylo troche za grubo pod drzwiami i zaczelo jedno o drugie haczyc.
Komentarz
-
-
Maicroft, też mam zrobione wygłuszenie drzwi ale wszytsko sprawdzone nic nie haczy wszystko jest idealnie
jak chce zamknąc od środka to musze bardzo szybko wcisnąc 2 razy przycisk zamknięcia i wtedy za każdym razem zaskakuje a jak wcisne 1 raz to mało kiedy sie zamkną
z allarmu też już nie chcą sie zamykać wskoczy w dół i automatycznie odbija
zamykam teraz najpierw z kluczyka dłużej przytrzymując przekręcony kluczyk na zamknięciu i dopiero wtedy alarm. Może coś w tym jest że potrzebuje mieć dłuzej podane napięcie ale jak to teraz naprawić
chyba w tym tygodniu rozkręce całe drzwi wyjme zamek i go przeczyszcze bo innego sposobu nie widze. Wszystko inne sprawdzone chyba że gdzieś przebicie na kablu jest i dlatego sam już nie wiem
jak to nie pomoże i nikt z OCP nie będzie wiedział jak to naprawić to zostaje wymiana zamka :?
Komentarz
-
-
tuszynski
potwierdzam szybkie naciśnięcie 2 razy zamykania blokuje wszystkie drzwi - trzeba drugi raz wcisnąć zanim jeszcze zdąży odskoczyć ten dzyndzelek
Komentarz
-
mam identyczny problem z tym, że u mnie występuje on tylko przy zamykaniu od wewnątrz i nie pomaga niestety dwukrotne szybkie naciśnięcie, jedno co kiedyś pomogło na krotki czas to pełne otwarcie drzwi (rzadko to robie) coś zgrzytnęło i działało, niestety to był jednorazowy przypadek. I widzę, że bez rozebrania tapicerki się nie obejdzie.W Polsce nie ma kryzysu.
Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.
Komentarz
-
-
Panowie udało sie naprwić przynajmienj na jakiś czas
sprawdziłem wszystkie połączenia, wtyczki, zamek, czujnik itd i wszytsko było OK więc winy zacząłem szukać w kablu i znalazłem
z rok temu naprawiałem kable w tej gumię pomiędzy drzwiami a słupkiem więc to miejsce wykluczyłem
problem jest w wiazce która odchodzi od silniczka podnoszenia szyb. Nie rozrywałem izolacji tylko ułożyłem kable w inny sposób niż byly i dodatkowo izolacje zmoczyłem WD 40 i wszytsko działa jak dawniej
jedno co mnie dziwi to to że kable w tym miejscu mogły póścić przecież są one umocowane na stałe i sie nie ruszają u mnie dodatkowo były unieruchomione matami wygłuszajacymi
Narazie działa zobaczymy jak długo. Jak przestanie to następnym razem rozerwe całą izolacje z wiązki i poszukam winowajcy ale mam nadzieje że nie bedzie trzeba.
Komentarz
-
Komentarz