yodex, z tego co wiem to nikt z użytkowników RS się nie skarżył na takie objawy :?
[O1] Brak modułu komfortu
Zwiń
X
-
[O1] Brak modułu komfortu
Witam, Chciałem dorobić sobie zapasowy kluczyk. Gdy pojechałem na pl. Grzybowski (parę osób ich poleca) okazało się że w mojej Skodzie nie ma modułu komfortu więc nie można zaprogramować kluczyka. Czy ktoś wie jak teraz mogę dorobić kluczyk i odpowiednio zaprogramować pilot (sterowanie centralnym + sterowanie alarmem + odcięcie zapłonu)??
-
-
Czy pisząc dorobienie kluczyka masz na myśli wyprodukowanie całego nowego kompletu czyli części z immobiliserem i części z pilotem ?
Pin jest potrzebny do wprogramowana tylko immobilisera i to musisz mieć i to musi działać może być tylko problem z transponderem. Co do pilota żadnych kodów nie potrzebujesz jeżeli dotychczas działał jakiś pilot, i nowy jest odpowiednikiem starego musi sie dać wprogramować. Problem może być jedynie w wkładce. Jeżeli nie miałeś pilota to prawdopodobnie komfort nie obsługuje go i musisz wymienić wtedy komfort na inny lub dołożyć alarm z pilotami albo sam sterownik centralnego zamka z pilotem.
Opisałem ci chyba wszystkie możliwe kombinacje i problemy związane z kluczykiem
pozdr.
Komentarz
-
-
Kluczyk kupiłem "scyzoryk" transporder z tego co wiem jest do wymiany i zaprogramowania. Co do pilota to nie wiem czy nowy jest odpowiednikiem starego, na 95% nie jest. Z tego co napisałem to mam pilot, ponieważ obecny steruje otworzeniem samochodu (centralny + rozbrojenie alarmu) i do tego gdy przekręcę kluczyk w stacyjce to muszę wcisnąć przycisk w pilocie (wtedy pojawia się kontrolka od świec żarowych) i mogę odpalić samochód. Nowy kluczyk kupiłem z trzema przyciskami. Nie rozumiem stwierdzeniaZamieszczone przez tom321Problem może być jedynie w wkładce. Jeżeli nie miałeś pilota to prawdopodobnie komfort nie obsługuje go i musisz wymienić wtedy komfort na inny lub dołożyć alarm z pilotami albo sam sterownik centralnego zamka z pilotem.
Komentarz
-
-
wpadnij do mnie do firmy np w czwartek albo piątek www.clifford.com.pl zadzwoń pod numer na stronie podany wew 25 poproś Tomka pogadamy i sie umówimy
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez sagolKluczyk kupiłem "scyzoryk" transporder z tego co wiem jest do wymiany i zaprogramowaniaPresident Johnny II + President Florida/ ML-145
O1 - 122KM@141KM 261Nm@303Nm By Rogalotti
OII - 140KM@178KM 320Nm@374Nm By CompSport
Komentarz
-
Komentarz