Spalanie na komputerze,jak zmienic jednoski na litry ??

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • daniello1979
    Classic
    • 2009
    • 5

Zamieszczone przez Kinzi
    Zamieszczone przez p690
    To może jakiś lokalny spocik w Krakowie żeby oblepić Szkodniki ? :roll:
    Takie lokalne spoty są co dwa tygodnie... Raz na Śląsku raz w Krakowie...
    No i swietna odpowiedż Krzyś!Najlepiej wysyłajmy kurierem wlepy tym co wpadają w otchłań OCP!No bo przecież sie zapisali!A niestety szkoda im poświecic im chociaż 30 minut żeby wpaść na spot i poznać sie z nowymi przyjaciółmi!.....A tu odrazu wlepa,logo...itp.itd!
    P.S.
    Prosze też nie pisać że....praca,rodzina,itp;Bo my też jestesmy normalnymi ludżmi!
  • wshgrohu
    Classic
    • 2008
    • 18

Witam, jestem tu nowy, kupilem sobie ostatnio Octavke 1.9tdi AGR 98.
    Nie rozumiem co dzieje sie na tym komputerku,gdy chce zobaczyc spalanie ,w danym momencie oraz srednie,pokazuja mi sie strasznie duze liczby. Mieszkam w anglii wiec pewno inny przelicznik jest, czy wie ktos moze czy oraz jak to zmienic aby pokazywalo mi w litrach ?Mam w Polsce Octavke ,ten sam silnik,ale niestety Tata nic nie moze znalesc na ten temat, wiec pomyslalem ze moze tutaj znajde pomoc.
    Mam jeszcze R leguna ,ale tam w ogole nie pokazuje splania ,pokazuje tylko ile jeszcze zrobie mil na pozostalej w baku benzynie, wiec nie mam z czym porownac.
    Jesli ktos wie co mozna z tym zrobic ,to bardzo prosze o pomoc .
    dzieki pozdrawiam
    ps. wiem ze nie pokazuje to w litrach ,wiec co ? galony ?
    jak to przeliczac ??
    wshgrohu

Komentarz

• jaura
      Drive
      • 2007
      • 58

Re: Spalanie na komputerze,jak zmienic jednoski na litry ??

Zamieszczone przez wshgrohu
      ps. wiem ze nie pokazuje to w litrach ,wiec co ? galony ?
      jak to przeliczac ??
      wshgrohu
      Najprawdopodobniej komputer pokazuje Ci w km na litr a jeszcze pewniej w MPG (miles per galloon=milach na galon) -- jest taka metoda przedstawiania spalania (głównie w US) mówiąca ile mil przejedziesz na 1 galonie. W tym wypadku im więcej tym lepiej, odwrotnie niż zwykle podaje się w EU, czyli litrach na 100 km -- tu im mniej tym lepiej
      Myślę, że to kwestia przestawienia komputera, ale pewien ie jestem. Jeśli jednak da się to zmienić, to w przypadku O1 tylko VAGiem (jak np. język komunikatów, co mnie czeka).

Komentarz

• wshgrohu
        Classic
        • 2008
        • 18

Czyli sam tego nie moge zrobic,trudno.
        bede musial rozkminic ten dziwny sposob
        Dzieki za pomoc .
        pozdrawiam,

Komentarz

• speedy
          Rider
          S_OCP Member
          • 2006
          • 396

da rade to zrobic po podpieciu auta pod VAG'a bez problemu

Komentarz

• wshgrohu
            Classic
            • 2008
            • 18

W anglii jeszcze nikogo nie znam kto moglby to zrobic,zadnemu mechanikowi juz nie dam samochodu dotknac,chyba ze w autoryzowanym servisie.zwykli mechanicy tutaj są okropni,
            wczoraj odebralem skode od ''znajomego'' juz mi mechanika, do naprawy byl zderzak oraz metelowy panel za zderzakiem. Mechanik wzial 140 funia. Gdy zajechalem do domu zaczalem dokladnie ogladac, i na zderzaczku znow pojawilo sie pekniecie.Gdy otworzylem maske,sruby jakies poodkrecane sobie lezą ,nie wiadomo skad.strach sie bac. Musze czekac z wymianą zderzaka az bede jechal do kochanej ojczyzny, bo tutaj za nowy chca 400 funia. :shock: przynajmniej paliwo tansze maja niz u nas , choc jest odwrotnie niz w Polsce, tutaj ropka drozsza o pare groszy.
            Ok, koncze pisac ide samochod umyc, bo w warsztacie mi ubrudzili caly.
            pozdrawiam

Komentarz

• Coach
              Classic
              • 2007
              • 12

na 100% pokazuje ile mil przejedziesz na galonie
              sam tak mam
              1 mila to ok 1,6 km
              1 galon to ok 4,55 l
              zatem latwo mozna wyliczyc spalanie
              ps
              a co do mechanikow to sie z Toba zgadzam
              to co tutaj wyprawiaja to sie w glowie nie miesci
              pozdrawiam

Komentarz

• wshgrohu
                Classic
                • 2008
                • 18

Dzieki bardzo za info
                tak swoja droga, na jakim gumach jezdzisz po UK > ja z tylu mam 205/65/15 a z przodu 195/65/15 , przednie gumy do wywalenia sa bo kazda inna i nie są wywazone ,
                bede musial nowe kupic i zastanawiam sie co tam wybrac

Komentarz

• maysee
                  Ambiente
                  • 2007
                  • 146
                  • Superb I (3U4)

Dolaczam sie do tematu bo jezdze Octa w Irlandii. Ja juz sie przyzwyczailem do mpg - srednio mam 51 co jest naprawde fantastycznym wynikiem. Ostatnio kochana Octunia wypila na trasie 3,8 litra na 100 km. Kocham ja! Mam sprawe - potrzebuje boczne panele do przednich drzwi - tutaj nie moge znalezc, moze u Was byloby latwiej? Pozdrawiam kolegow z wysp.

Komentarz

• abyss
                    Ambiente
                    S_OCP Member
                    • 2007
                    • 245

Zamieszczone przez maysee
                    Dolaczam sie do tematu bo jezdze Octa w Irlandii. Ja juz sie przyzwyczailem do mpg - srednio mam 51 co jest naprawde fantastycznym wynikiem. Ostatnio kochana Octunia wypila na trasie 3,8 litra na 100 km. Kocham ja! Mam sprawe - potrzebuje boczne panele do przednich drzwi - tutaj nie moge znalezc, moze u Was byloby latwiej? Pozdrawiam kolegow z wysp.
                    Ja benzynka - ile pali, to się okaże niedługo na trasie. Jutro właśnie planuję zmienić sobie wskazania na l/100km.
                    A co do paneli przód - to jeżeli chcesz te z materiałem i uchwytami - to zdaje się różnią się od kontynentalnych, sprawdź dokładniej, żebyś z PL nie dostał "lustrzanego odbicia"
                    ...

Komentarz

• wshgrohu
                      Classic
                      • 2008
                      • 18

Moj to nie wiem ile pali bo nie moge jezdzic, MOT nie mam,od kiedy go kupilem inaprawiam caly czas, jeszcze pare drobiazgow i chyba za 2 tyg na mot ponownie jedziemy
                      Co do paneli do ja tez potrzebuje, mianowicie kierowcy,bo poprzedni wlasciciel podziurawil kurcze siekierą lub nozem,
                      I nastepne to dokladka pod zderzak ,ma ktos moze na zbyciu ? albo dostep do takiego czegos? u mnie na szrocie juz bylem i nie maja.
                      pozdrawiam

Komentarz

• czarnyLBN
                        Classic
                        • 2008
                        • 28

Jak chcesz zeby ci wyszlo srednie spalanie to podziel 272/ liczba MPG...u mnie np 272/27.9=9,75..mam rske przywieziona z anglii to troszke zre..a tak swoja droga jak zmienic ta wszystkie wskazniki zeby pokazywaly w km a nie w milach..??

[ Dodano: Nie 13 Kwi, 08 13:36 ]
                        jakby co to mam panele do tylnych drzwi od rski..jakby ktos chcial

[ Dodano: Nie 13 Kwi, 08 13:38 ]
                        ile taka przyjemnosc kosztuje..tzn pozmienianie tych wszystkich mil Vagiem??

[ Dodano: Nie 13 Kwi, 08 13:43 ]
                        a i bede mial do sprzedania panele do przednich drzwi do waszych angielskich aut , ale dopeiro po 1 maja..takze jakby ktos chcial to na PW.. bede pod kocniec czerwca w IRL to moge przywiezc..oczywscie od RSki..

Komentarz

Pracuję...