Zamieszczone przez MarKoc
[O2] Wymiana zarowki O2
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
[O2] Wymiana zarowki O2
Witajcie, jestem nowym frumowiczem. Bylbym wdzieczny jakby ktos mi podpowiedzial jak w najprostszy sposob wymienic zarowki w O2. Podobno jakims trikiem wyciaga sie reflektory i jest latwe dojscie do zarowek.
Dzieki za pomoc
-
brylek, otwierasz maskę , odkręcasz białą nakrętkę reflektora ręką, Ciągniesz za dźwignię i reflektor wychodzi, zdejmujesz plastykową osłonę i masz żarówkę na wierzchu -założenie w odwrotnej kolejności. Zdjęcia masz w instrukcji autka, jeżeli nie masz instrukcji to zrobię zdjęcia wieczorem i wkleję.Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
Pozostaną jeszcze do odkrecenia , dwa troxy ,przytrzymujące plastikową osłonę .Zamieszczone przez AdamBbrylek, otwierasz maskę , odkręcasz białą nakrętkę reflektora ręką, Ciągniesz za dźwignię i reflektor wychodzi, zdejmujesz plastykową osłonę i masz żarówkę na wierzchu -założenie w odwrotnej kolejności. Zdjęcia masz w instrukcji autka, jeżeli nie masz instrukcji to zrobię zdjęcia wieczorem i wkleję.
Przy wymianie żarówki dobrze jest jeszcze sprawdzić i poprawić mocowanie sprężynki przytrzymującej żarówkę .( dokręcić śrubkę ) , bo lubi ta sprężynka wypaść . :wink:
Komentarz
-
To zależy do której chcesz się żarówki dostać. Do H7 od krótkich nie trzeba nic odkręcać. Przynajmniej ja nie odkręcałem.Pozostaną jeszcze do odkrecenia , dwa troxy ,przytrzymujące plastikową osłonę .Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
Dzieki za pomoc, dzis postaram sie dobrac do tej zarowki, do wymiany mam od swiatka mijania nie od "dlugich"
pozdrawiam
Komentarz
-
Więc tylko potrzebujesz ręce i żarówki i nic więcej. :szeroki_usmiechZamieszczone przez brylekDzieki za pomoc, dzis postaram sie dobrac do tej zarowki, do wymiany mam od swiatka mijania nie od "dlugich"
pozdrawiamOctavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
Ja musiałem , ale dlatego ,że mam wersję elegance :bigyellow :wink:Zamieszczone przez AdamBTo zależy do której chcesz się żarówki dostać. Do H7 od krótkich nie trzeba nic odkręcać. Przynajmniej ja nie odkręcałem.
żartuję oczywiście :P
Komentarz
-
-
greszczyn, ja też mam elegance i nie potrzebowałem żadnego torxa.
Komentarz
-
shado,
a przeczytałeś 
Zamieszczone przez greszczynżartuję oczywiście :PO rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
loru, no kurde nie przeczytałem, bo mam ostatnio problemy z oczami :szeroki_usmiech
Tak czy inaczej torxa nie potrzebowałem. Potrzebowałem za to kombinerki, żeby tą wajchę wyciągnąć, bo za pierwszym razem stawiała czynny opór.
Komentarz
-
Polecam siłownię :szeroki_usmiechZamieszczone przez shadoPotrzebowałem za to kombinerki, żeby tą wajchę wyciągnąć, bo za pierwszym razem stawiała czynny opór.Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
Zamieszczone przez shadono kurde nie przeczytałem, bo mam ostatnio problemy z oczami :szeroki_usmiech
O rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftTorx jest potrzebny przy xenonach.
@Maicroft - masz rację , przepraszam wszystkich za zamieszanie
ops:
.
U mnie jakiś czas temu , wystąpiła :!: wymiana zwykłych lamp ,na ksenony :P
Komentarz
-
Zaroweczke wymienilem raz dwa, dzieki za pomocZamieszczone przez greszczynPozostaną jeszcze do odkrecenia , dwa troxy ,przytrzymujące plastikową osłonę .Zamieszczone przez AdamBbrylek, otwierasz maskę , odkręcasz białą nakrętkę reflektora ręką, Ciągniesz za dźwignię i reflektor wychodzi, zdejmujesz plastykową osłonę i masz żarówkę na wierzchu -założenie w odwrotnej kolejności. Zdjęcia masz w instrukcji autka, jeżeli nie masz instrukcji to zrobię zdjęcia wieczorem i wkleję.
Przy wymianie żarówki dobrze jest jeszcze sprawdzić i poprawić mocowanie sprężynki przytrzymującej żarówkę .( dokręcić śrubkę ) , bo lubi ta sprężynka wypaść . :wink:
pozdrawiam
Przemek
Komentarz
-
brylek, Jest taka opcja "pomógł" koło profilu jeżeli Ci ktoś w tym temacie pomógł.
Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
Komentarz