hm spox, moze wykorzystaj zdjecia ze zlotu w Augustowie, tam masz "prawie" wszystkie furki razem :P
[O1] Felgi do Octavii I...
Zwiń
X
-
[O1] Felgi do Octavii I...
Witam!
Bardzo proszę o pomoc. Mam do kupienia felgi ENZO H 16" 7J z oponami 195/55 goodyear, sprzedający nie był pewien czy ET wynosi 35 czy też 38. Powiem szczerze że nie znam się, chciałbym sie dowiedzieć czy roznica w ET jest czymś co powinno dac do myślenia przy zakupie, czy to duza róznica, czy polecacie takie parametry felgi, no i najwazniejsze czy polecacie zakup za 700zl.. Dodam ze posiadam octavie I z 1999r.
-
-
Niewiem czy Ci się przyda ale napiszę to co mam w książce.
Koła i opony montowane fabrycznie w samochodach O1 i O1 kombi:
silnik 1.6 74kw AKL
175/80 R14 6Jx14 H2 ET 38
195/65 R15 6Jx15 H2 ET 38
205/60 R15 6.5Jx15 H2 ET 43
205/55 R16 6.5Jx16 H2 ET 42
205/55 R16 5.5Jx16 H2 ET 36
ET jest to parametr określający odległość pomiędzy płaszczyzną symetrii obręczy a płaszczyzną osadzenia na piaście.2.0 APK BRC S24
2.0 AZJ BRC S24
Komentarz
-
-
Linda_Siedlce, 16stki z oponami za 700 zl, w jakim stanie sa te felgi? Opony pewnie do wyrzucenia jak taka cena za komplet. Uwazaj :!:
Poza tym opona 195 na 7-calowej feldze bedzie wygladac troche smiesznie - jest troche za waska. Musisz uwazac na krawezniki bo bedziesz ranty felg obcierac.Yeah, right.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez RamseyLinda_Siedlce, 16stki z oponami za 700 zl, w jakim stanie sa te felgi? Opony pewnie do wyrzucenia jak taka cena za komplet. Uwazaj :!:
Poza tym opona 195 na 7-calowej feldze bedzie wygladac troche smiesznie - jest troche za waska. Musisz uwazac na krawezniki bo bedziesz ranty felg obcierac.
abitwx6 dzieki za tabelke, przydała się. Nie wiem dlaczego w mojej instrukcji tego nie ma;/
Komentarz
-
-
Poza tym opona 195 na 7-calowej feldze bedzie wygladac troche smiesznie - jest troche za waska. Musisz uwazac na krawezniki bo bedziesz ranty felg obcierac.[/quote]
Mialem 7 cali felgi w Polo i na to naciagniete gumy 195/50/15 - wygladalo fantastycznie, aczkolwiek rzeczywiscie trzeba bylo uwazac na krawezniki
Komentarz
-
-
Jednak nie było to ani et35, ani 38, było to zgodnie z tym co napsiał abitwx6 (śliczne dzięki) ET42, czyli jak najbardziej zgodne z tym co jest w intrukcji. Oponki maja po 5mm, czyli zjechane nie są, felgi na prawde w ładnym stanie, na jednej malutkie otarcie. A samochód ekstra wyglada, jutro zrobie fotki i sami ocenicie
[ Dodano: Czw 17 Kwi, 08 23:18 ]
Kupione od prywatnej osoby..
Komentarz
-
-
Z tym ET to nie ma takiej tragedii. Mam Enzo V 16'' z ET 30 i jest ślicznie. Ale opony już na granicy obrysu auta (przepisów) są.
Różnica w ET to ilość mm o jaką felga odsunie się na zewnątrz (mniejsza liczba) lub wsunie do wewnątrz (większe ET). Domyślnie w O1 przy 16'' to ET chyba 38 lub 35.
[ Dodano: Czw 17 Kwi, 08 23:39 ]
Linda_Siedlce, Dawaj fotkensy szybciutko !
Co ja się namyślałem czy kupić H czy też V !!!
Już mnie łeb bolał.
Teraz zobaczę jak leżą H.Wałcz - Poznań -Wrocław - miasta partnerskie :-)
Komentarz
-
-
Nastar, Enzo H bardzo ładnie się prezentują na Octavii. Sam mam właśnie takie, tylko że R17 i bardzo sobie chwalę
Fotka robiona telefonem do testów w portalu gdzie działam, więc nie bijcie za logo. Niestety nie miałem jeszcze okazji zrobić dobrej sesjiBo pogoda w zach-pom cały czas deszczowa.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez abitwx6Linda_Siedlce bardzo ładnie teraz wygląda
A niewiesz przypadkiem gdzie nie daleko można wykonać renowacje alufelg?
Co do renowacji felg, znalazłem teraz na Tuning Club Siedlce taki temat, ale sprzed 2lat, wymienili zaklad W Łukowie na Wojska Polskiego [pierwsze swiatla jadac od siedlec w prawo]. Piszą tez o minsku mazowieckim i wegrowie. Ale namiarów nie ma. Wpisz w google.pl renowacja felg minsk mazowiecki, tam wyskoczy druga od góry strona własnie temat na forum TCS o renowacji. Moze to Ci pomoże..
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Linda_SiedlceCo do renowacji felg, znalazłem teraz na Tuning Club Siedlce taki temat, ale sprzed 2lat, wymienili zaklad W Łukowie na Wojska Polskiego [pierwsze swiatla jadac od siedlec w prawo]. Piszą tez o minsku mazowieckim i wegrowie. Ale namiarów nie ma. Wpisz w google.pl renowacja felg minsk mazowiecki, tam wyskoczy druga od góry strona własnie temat na forum TCS o renowacji. Moze to Ci pomoże..2.0 APK BRC S24
2.0 AZJ BRC S24
Komentarz
-
Komentarz