[O1] zmiana kierownicy (zmiana auta z wysp na europejskie)

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • ahge
    Drive
    • 2009
    • 64

No dokładnie tak jak pisze Maicroft, trzeba się do tego przyzwyczaić :szeroki_usmiech

Ja teraz mam OII i mogę zejść do 16 tu stopni, więc ustawiam na minimum i ograniczam dmuchanie i nie ma kłopotu

Gorzej gdyby CI nie grzało w ogóle :diabelski_usmiech
  • pul69
    Classic
    • 2008
    • 12

witam wszystkich

mam takie pytanie do forumowiczow

mieszkam obecnie w irlandii i jezdze tu octavia I 05 z silnikiem 1.9tdi bodaj 103KM
    i tak lubie to autko ze chetnie bym je przytaszczyl do polski i z tad moje pytanie czy wiecie ile moze kosztowac impreza przelozenia kierownicy na wlasciwa strone.
    chcial bym was zapytac w ogole co myslicie o przekladaniu bebechow, i czy znacie i mozecie polecic kogos kto sie tym zajmuje w okolicach wroclawia

pozdro 4 all
    pul69

EDIT by paf - uzupełniłem temat

Komentarz

• koja86
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 3178

około 5 tysiaków z robocizną trzeba
      lusterka
      deska
      sterowanie szyb
      belka
      kolumna
      serwo
      boczki
      zegar
      hokeye
      safa środkowa
      lewa
      schowek
      tunel środkowy
      wiązki elektryczne
      układ kierowniczy
      ramiona wycieraczek
      pedały
      itp.
      Takie zwykłe Ambiente

Komentarz

• phrix
        L&K
        • 2007
        • 1000
        • Audi
        • AGR 1.9 TDI VP 90 KM
        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

"Co mysle o przekladkach " - hmmm tylko Polak moze wpasc na takie pomysly :P

Osobiscie wole dolozyc te 4000 i miec auto zrobione przez fabryke a nie przez Pana Mietka Przekładke. Jechalem kilkoma przekladancami i zgrzytow tapicerki nie bylo ale wg. mnie gra nie warta swieczki.
        Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI

_

Komentarz

• nemi
          Ambiente
          • 2008
          • 227

Nie jestem pewien, ale chyba coś się zmieniło w przepisach i teraz są bardzo duże kłopoty (o ile w ogóle jest to możliwe) z zarejestrowaniem takiego auta. Więc sugeruję najpierw sprawdzić dokładnie aspekty prawne, zanim zabierzesz się za taką rzeźbę
          http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=544518#544518

Komentarz

• czarnyLBN
            Classic
            • 2008
            • 28

a ja mam Rske i wlasnie pod koniec kwietnia przekladam na warsztacie...calosc mnie wyniesie od 6 do 7 tys..bo to Rs..ale zwykla octavia od 5 do 6 tys..caly komplet czesci w bdb stanie kosztuje od 3,5 do 4 tys..i do tego robocizna od 2 do 2,5 tys..

Komentarz

• nemi
              Ambiente
              • 2008
              • 227

Ostatnio, gdy w słuchawce telefonicznej słyszymy zgrzyty, od razu wiemy, że dzwoni Czytelnik z wielkopolskiego Koła. Zgrzyta zębami. Sprowadził auto z Wielkiej Brytanii i nie może go zarejestrować.

Kolski Wydział Komunikacji zabronił diagnostom badań przedrejestracyjnych aut z Wysp, dopóki właściciel nie przedstawi kwitka od przedstawiciela producenta, że homologacja samochodu dopuszcza przełożenie kierownicy. A bez takich badań auta zarejestrować nie można. Ludzie są zdezorientowani. Jedni jeżdżą na badania do innych powiatów, inni namawiają autoryzowanych dilerów, by wydali im potrzebne zaświadczenie, jeszcze inni czekają, aż urząd opamięta się. Ale na to się nie zanosi. Przeciwnie: funkcjonowanie zakazu badań "anglików" bez kwitu od producenta zgłosili nam także Czytelnicy z Ostrowa Wielkopolskiego. Z naszych informacji wynika, że wkrótce może rozszerzyć się on na całą Polskę.
              Potwierdźcie to sobie jeszcze, żeby nie zaliczyć jakiejś kosztownej wtopy...
              http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=544518#544518

Komentarz

• czarnyLBN
                Classic
                • 2008
                • 28

no to jest prawda..mala diagnostow chce robic badania anglikom po przekladce..ale zazwyczaj tam gdzie masz robiona przekladke , to masz odrazu badanie..tak jest np. w moim przypadku..moge Ci polecic Skodexpol w Bielko-Bialej.Maja czesci i robia przekladki..ja wlasnie od nich biore czesci.

Komentarz

• Maicroft
                  Moderator
                  S_OCP MemberModeratoRS
                  • 2004
                  • 25757
                  • Audi

Jak auto ma MOT co oznacza tez nie ma zabranego dowodu rejestracyjnego z kraju pochodzenia to nie powinno byc problemow.

Jakby auto mialo tzw. kategorie C, to mozna go przywiezc do Polski naprawic, pojechac znow do UK zrobic MOT, odzyskac pelny dowod rej i w Polsce normalnie zarejestrowac.

Kategoria C czesto w angli to auta, ktore maja np obdarty bok i nic wiecej, wiec nie jest to zaden dzwon, gdzie trzeba pospawac z 3 aut jedno.

A druga rzecz, przeciez przegladu nie trzeba zrobic w swoim miejscu zamieszkania, mozemy zrobic chocby na drugim koncu Polski.
                  Spritmonitor.de

Komentarz

• czarnyLBN
                    Classic
                    • 2008
                    • 28

W razie czego zadzwonilem do Wydzialu komunikacjii dzis i pani mi powiedziala ze rejestracja auta z anglii odbywa sie tak samo jak auta sprowadzonego np z niemiec.nie ma jakis dodatkowych papierkow takich jak homologacja itp..tylko najwiekszy problem z przegladem jest.masz przeglad to idziesz i rejestrujesz.proste..

Komentarz

Pracuję...