nietypowe pytania - nowa oktavia II

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • MarekSos
    Classic
    • 2009
    • 3

To może ustalcie miedzy sobą harmonogram. Będzie może jeszcze z 10 aut ale będą porozrzucane czasowo. Na godzinę około 4 samochody można schamować, więc jak by co to naprawdę nie trzeba długo czekać
    MarekS
  • mediator
    Classic
    • 2008
    • 7

witam wszystkich od niedawna jestem szczęślwym posiadaczem skody oktavia II. Samochód jest nowy zakupiony w salonie. Mam kilka nietypowych pytań:

Niedawno po otwarciu klapy silnika zauważyłem, że nie ma tam pianki wyciszającej – tak to chyba fachowo się nazywa. No wiecie jest sama blacha. Czy to normalne?

Mam również pytanie dotyczące zapalniczki – czy ona nie powinna być podświetlana?, tak jak inne elementy znajdujące w samochodzie: przyciski do sterowania szyb, lusterek, nawiewu itd. Pytam bo nie wiem czy to jest normalne czy mam to zgłosić do serwisu

No i ostatnie pytanie – czy we wszystkich samochodach tej marki są problemy z zamykaniem schowka od strony pasażera z przodu czy tylko u mnie

Komentarz

• Nexus6
      RS
      S_OCP Member
      • 2004
      • 4847
      • Volkswagen

Zamieszczone przez mediator
      czy we wszystkich samochodach tej marki są problemy z zamykaniem schowka od strony pasażera z przodu czy tylko u mnie
      chyba we wszystkich, też mam problem z tą tandetą :?
      With age comes wisdom, but sometimes age comes alone

Komentarz

• Bulikowy
        Rider
        S_OCP Member
        • 2006
        • 353

1. Niestety taka polityka produkcji i nie ma wyciszenia jak np. w Audi
        2. Mam wersje ambiente i wszystko o czym napisałeś jest u mnie podświetlane
        3. Schowek czasami tylko trzeba mocniej domknąc ale raczej problemu nie ma

Komentarz

• Big
          RS
          S_OCP Member
          • 2007
          • 6389

Niedawno po otwarciu klapy silnika zauważyłem, że nie ma tam pianki wyciszającej – tak to chyba fachowo się nazywa. No wiecie jest sama blacha. Czy to normalne?
          Ja również w mojej O II z benzynowym silnikiem nie mam tej maty wygłuszajacej. One były montowane chyba tylko z silnikami diesla.

Mam również pytanie dotyczące zapalniczki – czy ona nie powinna być podświetlana?
          Chyba od roku modelowego 2007 nie ma podświatlenia zapalniczki. Ja mam O II z lipca 2007 i u mnie również zapalniczka nie jest podświetlona.

No i ostatnie pytanie – czy we wszystkich samochodach tej marki są problemy z zamykaniem schowka od strony pasażera z przodu czy tylko u mnie
          U mnie taki problem nie występuje
          Czarny Elegance

Komentarz

• loru
            RS
            S_OCP Member
            • 2007
            • 4286
            • Octavia II (1Z3)
            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

w TDI jest a benzynce niema
            Mam również pytanie dotyczące zapalniczki – czy ona nie powinna być podświetlana?, tak jak inne elementy znajdujące w samochodzie: przyciski do sterowania szyb, lusterek, nawiewu itd. Pytam bo nie wiem czy to jest normalne czy mam to zgłosić do serwisu
            tak jak pisze Big,
            Zamieszczone przez Big
            od roku modelowego 2007 nie ma podświatlenia zapalniczki.
            taż nie mam
            trza mocniej docisnąć tam gdzie jest "zamek"

a ogólnie to gratulacje nabytku i szerokości
            O rany - jedna siódma życia to poniedziałek

Komentarz

• Bulikowy
              Rider
              S_OCP Member
              • 2006
              • 353

W porównaniu do innych samochodów nie nazwałbym tego wyciszeniem :P

Komentarz

• MiKruS
                RS
                S_OCP Member
                • 2004
                • 7976

U mnie na szczęście też problem ze schowkiem nie występuje.

Co do zapalniczki, to aż muszę spojrzeć, bo nie zwróciłem nigdy uwagi.
                Rozumiem, że chodzi o te "kółko", ktore w wiekszosci aut się swieci, a nie sam symbol peta?
                TDI 205PS

Komentarz

• mediator
                  Classic
                  • 2008
                  • 7

Co do zapalniczki, to aż muszę spojrzeć, bo nie zwróciłem nigdy uwagi.
                  Rozumiem, że chodzi o te "kółko", ktore w wiekszosci aut się swieci, a nie sam symbol peta? [/quote]

hehehee no tak u mnie nawet peta nie świeci? moze minister zdrowia jakieś nowe rozporządzenie wydał w sprawie zakazu podświetlania zapalniczki w samochodach. Skoro na paczkach jest napis typu - palenie zabija ...i obowiązuje zakaz palenia w miejscach publicznych no to może też zapalniczki w samochodach nie mogą być podświetlane chcą tym samym zwalczać palaczy hehehee

Komentarz

• Misiekoctavia
                    Elegance
                    • 2005
                    • 891

mediator, i inni koledzy majacy problem ze schowkiem.
                    Z jednej strony was zmartwie bo w mojej OI schoweczek sie pieknie zamyka i nawet na zamek
                    Gniazdo zapalniczki tez jest podswietlone zielona poswiata dookola.
                    Powracajac do schowka troche was pociesze. Otoz u mojego ojca w Volvo z 2005r. rowniez schowkiem trzeba mocniej trzasnac i jedna strona mocniej odstaje :evil: Wiec nie tylko Skoda ma ten problem

Komentarz

• Hanz2k
                      Rider
                      S_OCP Member
                      • 2006
                      • 522

Misiekoctavia, misiu, ale tytuł wątku jest "nietypowe pytania - nowa oktavia II" a opisujesz O1.
                      Hanz2k
                      1,8 T by MT
                      :admin: bo nie użyłem Szukaj

Komentarz

Pracuję...