mam pytanie ile mniej wiecej kosztuje wyciszenie wszystkich dzwi w servisie skody,,,,, pozdrawiam
nie wiem czy oni znaczy serwis oferują taką usługę, możliwe że jak im dowieziesz materiały i powiesz jak to zrobić to zrobią ale i tak będzie to z pewnością kosztowało więcej niż w pożarnej firmie zajmującej się CA.
Rozumiem że zadajesz takie pytanie ze względu na gwarancje ?
Acha temat raczej pasuje do Sound & Multimedia a nie Forum ogólne i techniczne dotyczące Skody Octavia .
Jak nie daj borze akurat padnie coś w drzwiach i będziesz reklamował a panowie w ASO zobaczą a na pewno zobaczą że było coś robione to sprawa jest jasna i uzyskasz od nich odpowiedz w stylu: owszem możemy to naprawić ale nie na gwarancji bo .......
Generalnie decydując się na taki krok musisz brać pod uwagę fakt utraty gwarancji może nie na całe auto ale na pewno na te elementy które zostały poddane przeróbce.
a powiec mi pomaga to wyciszenie niema zadnych trzaskow ani trzeszczeni plastikow??
to zależy gdzie trzeszczy ale na ogół jak składasz wszystko do kupy to tam gdzie się stykają plastiki przesmarowujesz silikonem i już nie trzeszczy.
Zamieszczone przez paysker
a i ile to mniej wiecej kosztuje
to zależy czy robisz samemu czy w CA, jak samemu to na forum jak poszukasz to znajdziesz parę wycen ile to koledzy na to wydali a jak w CA to tel. do nich i wszystko będzie jasne.
W serwisie nie wiem ile to kosztuje ale wiem jakie sa koszty materialu przy samodzielnym wyciszaniu OC1. Komplet wychodzi w granicach 400 - 700 PLN zalezy gdzie kupujesz i czym wyciszasz. Generalnie polecam zabawe w wyciszanie bo efekty sa warte kasy. Na twoim miejscu zaczol bym od opon i zasilikonowaniu kołków i zaczepów plastików. W następnej kolejności klapa tylnia ( tylko bez przesady bo siłowniki nie dadza rady :twisted: )
Komentarz