[O1] Pytanie o filtry

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • aciu
    Rider
    • 2005
    • 685

[O1] Pytanie o filtry

Zamieszczone przez Agamek12
    dostałem 3 oferty:
    Commercial Union: 1050zł/rok
    AXA: 880zł/rok
    Allianz Direct: 770zł/rok
    we wszystkich kalkulacjach zniesiony udział własny, assistance podstawowe, jednorazowa składka. Auto to Octavia kombi 1.6i '00, zniżki maksymalne na wszystko, auto zarejestrowane w Warszawie. Co radzicie?
    Z którego roku masz tę OI?
  • herman
    Rider
    • 2005
    • 456

[O1] Pytanie o filtry

Witam

Jako ze zmierzam niebawem do wymiany filtrów szperałem na allegro i znalazlem

Cena super..Ktos cos podpowie odnosnie tych produktów??

pozdrawiam
    --------------

Komentarz

• maj33
      Classic
      • 2006
      • 28

filtry

czesc
      ja z wlasnego doswiadczenia wiem ze najlepsze filtry to KNEHT, i cena przystepna.
      probowalem roznych firm ale te najlepiej sie spisuja w skodzie.
      ja wszystko kupowalem w INTER CARS
      polecam
      BYŁA O1 NISTETY ZOSTAŁA ROZBITA
      JEST OPEL ZAFIRA 2.0 DTI COMFORT

Komentarz

• Maicroft
        Moderator
        S_OCP MemberModeratoRS
        • 2004
        • 25757
        • Audi

maj33, Podobaja mi sie te oceny filtrow

W jaki sposob mozna takiego wyboru dokonac :twisted:

Rozumie jak filtr swiezy to po kolorze gumki czym bardziej rozowa tym lepsza, oraz po zapachu i czasem jakosci papieru - a jak pracuje. Filtr oleju wyciagnac po 15kkm i wachac, filtr powietrza to chyba czym bardziej brudny to gorszy :lol:
        Spritmonitor.de

Komentarz

• phrix
          L&K
          • 2007
          • 1000
          • Audi
          • AGR 1.9 TDI VP 90 KM
          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Maicroft ty nie wkrecaj ludzi bo zaczna serio wachac przy wymianie :szeroki_usmiech

Herman są rzeczy na których sie nie oszczedza ... i filtry właśnie do takich należą. Olej filtr kabinowy (czyt. nie kupuj go ) ale olejowy, paliwa i powietrza kup solidne. Paliwo chyba wszyscy wiemy jakie mamy wiec nie ma co oszczedzac. Dając wiecej kasy na filtr powietrza oszczedzisz motorownie ( i to jest chyba najważniejsza z czyności eksploatacyjch) Wyobraź sobie co robi piasek po dostaniu sie do komory spalania :!:

PS: Firma ASSO juz sama nazwa zle mi sie kojarzy :twisted:
          Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI

_

Komentarz

• bielinek
            Ambiente
            • 2008
            • 157

Też ostatnio miałem ten problem. Zmieniałem filtr paliwa i przeciwpyłkowy. W ASO za filtr paliwa kasują 99 zeta, tyle też kosztuje filtr Mann'a w sklepie. W rezultacie dałem filtr paliwa firmy Meyle (sprzedawca mówił, że lepszy od filtrona 839/1) i filtrona przeciwpyłkowy.

Osobiście nie kupowałbym tego ASSO, kup sobie naprawdę bardzo dobry filtr paliwa, w końcu tylko on chroni Twoją cenną pompę wtryskową.

Kliknij "POMÓGŁ" jeśli wkurzyłem Cię tak, że brakuje Ci bluzg

Komentarz

• Maicroft
              Moderator
              S_OCP MemberModeratoRS
              • 2004
              • 25757
              • Audi

Jaja sie zaczynaja jak filtry kilku firm robione sa u tych samych podwykonawcow, maja potem tylko drukowane rozne oznaczenia :wink:
              Spritmonitor.de

Komentarz

• Marcinisko
                Ambiente
                S_OCP Member
                • 2006
                • 149

herman zawsze ktoś musi byc pierwszy. Spróbuj :twisted: Firma troche certyfikatów posiada tutaj
                Tak w rzeczywistości to trudno ocenic jakość. No chyba, że komus wysypie się coś z ewidentna wina danego elementu. Jakość filtrowania można ocenic tylko laboratoryjnie.

Komentarz

• abyss
                  Ambiente
                  S_OCP Member
                  • 2007
                  • 245

Zgadza się, oceny rynkowe obarczone są preferencjami i wiedzą kupującego.

Mam troszkę na co dzień do czynienia z częściami niezbyt tanich aut (tak ponad 100k Euro za nowe) i mogę powiedzieć tyle, że są one często produkowane w bardzo różnych firmach dookoła świata (głównie Niemcy + UK a potem: Francja, Hiszpania, USA, Japonia, Holandia, Belgia, Włochy, Polska, Węgry, Słowacja, Indie, Chiny, Wietnam i inne) natomiast POZA Chinami reszta nie wyróżnia się na "in minus" co do jakości. Polskie, słowackie, węgierskie części spokojnie "dają radę" - i moim zdaniem w wielu wypadkach te niekoniecznie najbardziej znane firmy mogą robić bardzo solidne części.
                  ...

Komentarz

Pracuję...