Zamieszczone przez Agamek12
[O1] Pytanie o filtry
Zwiń
X
-
maj33, Podobaja mi sie te oceny filtrow
W jaki sposob mozna takiego wyboru dokonac :twisted:
Rozumie jak filtr swiezy to po kolorze gumki czym bardziej rozowa tym lepsza, oraz po zapachu i czasem jakosci papieru - a jak pracuje. Filtr oleju wyciagnac po 15kkm i wachac, filtr powietrza to chyba czym bardziej brudny to gorszy :lol:
Komentarz
-
-
Maicroft ty nie wkrecaj ludzi bo zaczna serio wachac przy wymianie :szeroki_usmiech
Herman są rzeczy na których sie nie oszczedza ... i filtry właśnie do takich należą. Olej filtr kabinowy (czyt. nie kupuj go ) ale olejowy, paliwa i powietrza kup solidne. Paliwo chyba wszyscy wiemy jakie mamy wiec nie ma co oszczedzac. Dając wiecej kasy na filtr powietrza oszczedzisz motorownie ( i to jest chyba najważniejsza z czyności eksploatacyjch) Wyobraź sobie co robi piasek po dostaniu sie do komory spalania :!:
PS: Firma ASSO juz sama nazwa zle mi sie kojarzy :twisted:Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI
_
Komentarz
-
-
Też ostatnio miałem ten problem. Zmieniałem filtr paliwa i przeciwpyłkowy. W ASO za filtr paliwa kasują 99 zeta, tyle też kosztuje filtr Mann'a w sklepie. W rezultacie dałem filtr paliwa firmy Meyle (sprzedawca mówił, że lepszy od filtrona 839/1) i filtrona przeciwpyłkowy.
Osobiście nie kupowałbym tego ASSO, kup sobie naprawdę bardzo dobry filtr paliwa, w końcu tylko on chroni Twoją cenną pompę wtryskową.
Komentarz
-
-
Zgadza się, oceny rynkowe obarczone są preferencjami i wiedzą kupującego.
Mam troszkę na co dzień do czynienia z częściami niezbyt tanich aut (tak ponad 100k Euro za nowe) i mogę powiedzieć tyle, że są one często produkowane w bardzo różnych firmach dookoła świata (głównie Niemcy + UK a potem: Francja, Hiszpania, USA, Japonia, Holandia, Belgia, Włochy, Polska, Węgry, Słowacja, Indie, Chiny, Wietnam i inne) natomiast POZA Chinami reszta nie wyróżnia się na "in minus" co do jakości. Polskie, słowackie, węgierskie części spokojnie "dają radę" - i moim zdaniem w wielu wypadkach te niekoniecznie najbardziej znane firmy mogą robić bardzo solidne części....
Komentarz
-
Komentarz