[O1] kierunki boczne (w błotnikach)

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Juras_49
    Classic
    • 2009
    • 1

Witam,
    w dniu wczorajszym zamontowałem xenony do mojej Octavii. Chciałbym też zamontować spryskiwacze reflektorów. I teraz pytanie co i jak trzeba zrobić?
    Chciałbym to zrobić szybko i nie wywalać kupe kasy. Tzn. nie wymieniać zbiorniczka chociazby. Czy można to jakoś zrobić?? Jakiś trójnik założyć przy pompce aby psikało i na szyby i na reflektory?
    pozdro
  • ochudy
    Classic
    • 2008
    • 4

Cześć!

Byłem ostatnio na przeglądzie mojej Octavii 2001r. i wyszło, że nie mam kierunków ani z jednej ani z drugiej strony. Chodzi oczywiście tylko o te w błotnikach.
    Sprawdziłem jakie żarówki tam idą i zabrałem się za wymianę.

Niestety z lewej strony okazało się, że żarówka jest ok, ale przy włączonym kierunku czy awaryjnych nie działa (nie dochodzi do kostki prąd). Sprawdziłem wszystkie bezpieczniki - ok.
    Rozebrałem więc prawe nadkole i tu lipa, wyjmując delikatnie kierunek wyjął mi się z przewodem oczywiście tak jakby oberwanym i zaśniedziałym. Najgorsze jest to że uszkodzony jest w takim miejscu że nie ma jak tam się dobrać.

Czy macie jakiś pomysł żeby to doprowadzić do porządku?
    Przewód z prawej strony wychodzi z wewnętrznej części błotnika, ale nie wiem jak tam się dobrać.

Czy ktoś rozbierał instalację w O1 na tyle żeby napisać jak te kable idą?

Jeśli macie jakieś pomysły - piszcie, proszę!

Chudy
    Pozdro, oChudy

Komentarz

• nico21
      RS
      S_OCP Member
      • 2005
      • 2640
      • Volkswagen

Zdjęcie nadkola nic nie daje :?: Może jak nie da sie dostać do źródła to może wystarczy podciągnąć plusa z kierunków przednich lamp :?:
      DACAR.team

Komentarz

• hubert78
        RS
        S_OCP Member
        • 2007
        • 1576

Zamieszczone przez nico21
        może wystarczy podciągnąć plusa z kierunków przednich lamp
        dokładnie tak samo u siebie zrobiłem

tylko zaizoluj "+" odcięty

Komentarz