Próba kradzieży auta czy próba kradzieży nawigacji

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • archx
    Classic
    • 2008
    • 4

witam serdecznie,

mam 3-miesięczną skodę i zamierzam podwyższyć trochę moc. Program ze względu na gwarancję nie wchodzi w rachubę, więc może box:
    Oferujemy chiptuning, serwis DPF, zwiększanie mocy i powerboxy dla aut na gwarancji, w leasingu. Indywidualne strojenie, pomiary na hamowni w Krakowie.

sprzęt nie jest tani, ale później po okresie gwarancji można za niewielką dopłatą zamienić na program. Naczytałem się różnych rzeczy o boxach....ale czy ktoś ma REDBOXa?
    Może opcja z późniejszą zmianą na program nie jest taka zła?
  • yodex
    Classic
    • 2007
    • 6

Witam, zostawiłem auto na godzinę pod blokiem na BEMOWIE, bo tak to trzymam na parkingu strzeżonym i co: uszkodzona uszczelka i porysowana szyba od metalowego pręta czy czegoś tam innego. Policja powiedziała, że musieli jeździć za mną, ponieważ na zbyt krótko zostawiłem auto.

Przebrnąłem przez pare postów dotyczących zabezpieczeń. Dużo jest na temat, że blokady skrzyni biegów są pomocne i że mimo zabezpieczeń niestety niektórzy szczęśliwi posiadacze OCTAWEK stracili je…

Czy w Warszawie i okolicach jest godny polecenia warsztat, który zamontuje coś niestandardowego w niestandardowy sposób? Wiem, że to tylko utrudni może w najlepszym przypadku uchroni…

Pozdrawiam

Komentarz

• pete2
      Drive
      • 2007
      • 82

Wiesz, moim zdaniem zrób coś u swojego znajomego mechanika bo nigdy nie wiesz na kogo trafisz i czy nie podzieli się facet informacjami...

Komentarz

• karpecik
        Rider
        • 2004
        • 279

Polecam odcięcie paliwa poprzez dodatkowy zawór montowany w okolicach zbiornika paliwa. Uruchomi, pojedzie, ale nie odjedzie.

Komentarz

• kowal 2002
          RS
          S_OCP Member
          • 2006
          • 5161

W OII przy montowaniu zabezpieczeń elektronicznych ( odcięcia, zwarcia, blokada CAN-a ) trzeba robić to z głową, bo w przeciwnym razie auto bedzie zgłaszać błędy.

Z niestandardowych zabezpieczeń polecam zbliżeniową kartę dostępu ( może być breloczek itd ) coś w typie tego co stosuje sie w biurach i najlepiej "niesamochodowego" producenta ( raczej coś od producenta zabezpieczeń mieszkań ). Cewkę czytnika można umieścić w dowolnym miejscu pod tapicerką np. w pobliżu stacyjki ( centralka wykonawcza może być w innym miejscu ), wtedy nawet ktoś, kto z nami wsiada nie zorientuje się że coś tam "przykładamy". Niestety taka centralka służy jedynie jako elektroniczny klucz do którego trzeba podpiąć odpowiednie układy odcinające ( odcięcie pompy, zapłonu itd )...
          Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
          Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• dare.k
            Classic
            • 2008
            • 21

kiedyś był wywiad z jednym złodziejem samochodów. Powiedział on że nie ma takiego zabezpieczenie, które nie można przejść. To kwestia czasu. Przykład: parę dni temu buchneli najdroższe auto w Polsce 1 mln sprowadzone przez gazetę moto na testy.
            Ale , jak powiedział złodziej, najlepszym zabezpieczeniem jest AC

Komentarz

• MiKruS
              RS
              S_OCP Member
              • 2004
              • 7976

Zamieszczone przez dare.k
              kiedyś był wywiad z jednym złodziejem samochodów. Powiedział on że nie ma takiego zabezpieczenie, które nie można przejść. To kwestia czasu. Przykład: parę dni temu buchneli najdroższe auto w Polsce 1 mln sprowadzone przez gazetę moto na testy.
              Ale , jak powiedział złodziej, najlepszym zabezpieczeniem jest AC
              Ale zawsze mozna samochod na tyle zabezpieczyc, ze zlodziej bedzie musial mu poswiecic na tyle duzo czasu, ze po prostu odpusci i pójdzie do innego. Co w przypadku Octavii jest dość dobre, bo troche tego jedzi po naszych drogach.

yodex, Wydaje mi sie, ze w Twoim przypadku jakies chlopaczki chcieli zwinąć navi, a nie mieli warunków do wywalenia szyby.
              Zlodzieje, ktorzy podrywają auta, dostają sie do środka bez pozostawienia śladów.

Samochod >musisz< zabezpieczyc dodatkowo jesli tego jeszcze nie zrobiles, bo wczesniej czy pózniej po prostu sie zdziwisz. Tfu, tfu.
              Namiar na zakład wysyłam na priv.
              TDI 205PS

Komentarz

• yodex
                Classic
                • 2007
                • 6

Witam wszystkich,
                dziękuję za wypowiedzi i podpowiedzi. Wierze, że na razie jeżdżąc od parkingu do parkingu przeżyje ;]

Jeszcze raz dziękuję

YodeX

Komentarz

Pracuję...