Witam!
W związku z tym, że kierownica podczas jazdy na wprost była lekko skręcona w lewo udałem sie do serwisu w celu usunięcia usterki. Panowie swierdzili, że auta nie ściąga i trzeba zrobić adaptacje koła kierownicy, którą zrobili jednak usterka występuje teraz w drugą strone. Jak powinna przebiegać proceda adaptacji koła kierownicy?
Mozna przestawic kierownice na wieloklinie,ale...moze byc dobrze lub przesuniecie
w druga strone.To zalezy o ile kierownica jest przestawiona.
Ja mialem to samo,ale po przesunieciu o dwa zeby jest OK.
Metoda perfekcyjna,to w trakcie regulacji zbieznosci,najpierw ustawic idealnie kierownice,zablokowac ja i dopiero korygowac ustawienie geometrii.
pozdrawiam
Tato,tato...czy to auto jest chore?
Nie synku...to diesel PD.
Honda...the power of dreams.
Byla Octavia...jest Accord i CBR 650F
marte, to, że auta nie ściąga nie oznacza, że zbieżność jest dobrze ustawiona. Nawet jeśli kąty są ok, tzn. że jakiś mehes źle krzywo ustawił kierownicę i dopiero ustawiał zbieżność.
60-100PLN i będziesz miał OK.
shado, a co powiesz jak ja mam od nowosci lekko krzywo kierownice.... i jak głupi czekalem do pierwszego servisu ktory mialem na 22 tys.... a wtedy pan mi zakomunikowal, ze jak bym przyjechal do przebiegu 3 tys to zrobiliby to na gwarancji a teraz to 280 zl... :twisted:
gachul
czarniutka dwulitrowka combi elegance...była...jest... dwa litry brąz mocca combi platinum
gachul, u mojego ojca tyle co napisałem :szeroki_usmiech A dla wszystkich nauczka - jak cokolwiek jest nie tak to męczyć ASO i niech naprawiają na gwarancji.
gachul, u mojego ojca tyle co napisałem :szeroki_usmiech A dla wszystkich nauczka - jak cokolwiek jest nie tak to męczyć ASO i niech naprawiają na gwarancji.
Auto na gwarancji więc będe ich męczył dopóki nie będzie dobrze. Tłumaczą, że to podlega gwarancji do 10kkm lub poł roku od zakupu auta, ale co ASO to inny pogląd....
Komentarz