zobacze jak sie wyrobie to i ja wpadne bo dzis albo jutro czeka mnie wymiana IC :lol:
[O2] Ile wchodzi płynu hamulcowego do OII?
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez sontarioChcę zalać Motulem DOT 5.1nasza droga: www.wpzs.pl
Komentarz
-
-
Bo motul dot 4 (dokladnie RBF600) ma wyzsze parametry niz DOT5.1 tej samej firmy (ale tez kosztuje wiecej)
Jesil auto ma byc ostro traktowane to tylko RBF 600 - jesli seryjnie (tzn cywilnie - ale nawet troch ostrzej) to lepiej wlac zwykly plyn hamulcowy - tak jak mowi ksiazka serwisowa i nie placic za marke (np. Motul)
Przy RBF 600 trzeba pamietac o wymianie przynajmniej raz w roku.
[ Dodano: Pon 05 Maj, 08 19:24 ]
co do pojemnosci ukladu hamulcowego w O2 to chyba 0,6l - wiec litr to na solidne plukanie wczesniej.nasza droga: www.wpzs.pl
Komentarz
-
-
mała uwaga RBF660 :szeroki_usmiechTorque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
http://www.disi-tune.pl
Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
jak wleje DOT 5.1 to coś się spiep...? Nie zamierzam zedrzeć klocków w 15 kkmnasza droga: www.wpzs.pl
Komentarz
-
-
Wybaczcie, że odgrzeję kotleta, ale ostatnio wymieniłem płyn na RBF600 i ciekawi mnie jaki będzie miał on wpływ na uszczelnienia w układzie hamulcowym? Moim zdaniem żaden, bo zarówno RBF600 jak i płyn zalewany przez Skodę to DOT4, ale ciekaw jestem opinii osób, które już jeżdżą na Motulu.Pozdrawiam,
Grzesiek
Była: O2@MY07@BXE / O2FL@MY10@BXE
Jest: O3@MY13@CHPA / B7@MY12@CFFB
Bartek "Dedon" 05.06.1988 - 07.08.2011[*]
Komentarz
-
Komentarz