[Inne] Ile wchodzi płynu chłodniczego do układu w 1.8T?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Zapp
    Classic
    • 2009
    • 25

Zamieszczone przez herman
    Ja juz tez jakos sobie nie wyobrazam jazdy benzyna, chociaz czasem mam okazje, to te auta wydaja mi sie strasznie mulowate w normalnej jezdzie
    Przestań przypisywać dieslowi cechy, których nie ma. W ogóle wszyscy przestańcie demonizować te wyczyny diesla.
    Piszecie o takich przyspieszeniach, o takiej przewadze nad benzynowym...
    Oto suche dane dostępne każdemu na stronie producenta:

Skoda Octavia Silnik - przyspieszenie do 100km/h:

wspaniały diesel 1,9TDI - 11.8sek

zwykły mułowaty benzynowy: 2,0fsi - 10.1sek (z automatem szybszy od diesla!)
    zwykły mułowaty beznynowy: 1,8tsi - 8.1 sek (diesel leży!)
    zwykły mułowaty beznynowy: 1,6fsi - 11.2 sek (lepiej od diesla!)
    zwykły mułowaty benzynowy: 1,6mpi - 12,3 sek (no tak, to straszny muł, o pół sekundy gorszy od diesla)
    zwykły mułowaty benzynowy w O1 TOUR: 1,6bfq - 11.8 sek (też muł, bo tyle samo co wspaniały elastyczny i przyspieszający diesel!)

Diesel jest dobrym silnikiem, na pewno. Ktoś, kto potrzebuje diesla go kupi i będzie z niego zadowolony.
    Ale do diaska, nie demonizuj diesla, i nie rób z niego czegoś, czym nie jest. Nie pisz o tych przyspieszeniach i elastycznościach, bo między innymi z elastyczności na poszczególnych biegach wynika przyspieszenie do 100km/h - a z tym jest jak widać, i czego wcale nie trzeba szukać: www.skoda.pl - miłej lektury i trzeźwości w ocenach życzę.
    SII CDVA
    R CZCA
  • leones
    Drive
    • 2008
    • 75

Witam serdecznie.Potrzebuję info ile wchodzi płynu chłodniczego do układu w silniku 1.8T?
    Czy należy zalewać tylko oryginalny G12 czy też zalewacie czymś innym typu Prestone?
    Pozdrawiam
    SUPERB 1.8T LPG (BRC)
    OCTAVIA 2FL 1.6 MPI LPG (LR)

Komentarz

• Wojtas
      Drive
      • 2008
      • 65

Witam,raczej zalewał bym ten G12 co fabryka to fabryka, tym samym nie twierdze ze prestone jest zły ma naprawde wysokie parametry zagotowania jak i krzepniecia.
      A co do pojemności to wchodzi bodajze 3,5 L ale nie moge byc pewnym w 100%

Komentarz

• adamos12
        Drive
        S_OCP Member
        • 2005
        • 82
        • Octavia II combi (1Z5)
        • BKC 1.9 TDI PD 105 KM

witam

płynu wchodzi 5-5,5 litra

pozdrawiam adam

Komentarz

• Wojtas
          Drive
          • 2008
          • 65

Zamieszczone przez adamos12
          witam

płynu wchodzi 5-5,5 litra

pozdrawiam adam
          Moze to i bardziej mozliwe niz te moje 3,5L,a mi tyle powiedzial gosciu w serwisie jak kupowałem na dolewke,No niestety to ładnie kwiatki nawet w tym suwalskim ASO

Komentarz

• maru123
            Drive
            • 2007
            • 54

potwierdzam wchodzi około 5l
            LAURIN & KLEMENT 99' 1.8T 20V

Komentarz

Pracuję...