Ostatnio zauważyłem kolejny problem z zachowaniem samochodu. Po przejechaniu przez krótką nierówność na drodze (prędkość ok. 100) samochód lekko znosi w bok. Nie walczę już z tym, poprostu się przyzwyczajam. Prawdopodbie to wina miękkich silentbloków, na pewno wymiana na Powerflex załatwiłaby sprawę.
reling i siatka baganika
Zwiń
X
-
reling i siatka baganika
Jestem nowym użytkownikiem i chciałem wszystki powitać
Mam dwa pytania:
1. Gdzie można kupić relingi do kombi O1 i czy pasują od jakiegoś innego samochodu grupy VW?
2. Gdzie można kupić pionową siatkę oddzielającą bagażnik(potrzebuję zaślepki do podsufitki bo mam dziury) i oczywiście czy są jakieś zamienniki.
Podrawiam,
Paweł
-
-
Siatke do zabepieczenia gratow mozna kupic w ASO. On ma nawet swoj numer w ETCE
Relingi tylko szroty lub ASO i raczej z niczego innego nie podejdzie nawet z Golfa IV combi.
Co do pionowej siatki pytac tez na szrotach moze cos by mieli. Nie wiem jak ona wygladala w Golfie albo Borze moze by to pasowalo.
Komentarz
-
-
Taką siatke do zabezpieczenia gratów to moge odsprzedac bo i tak nie używam bagażnika do przewozu czegokolwiek tak ze nie jest mi potrzebna kZapraszam na www.rebel-tuning.com
Komentarz
-
-
a ja mam takie pytanie - jak jest z siatka bagaznikowa, ta wysuwana siatka czy lepiej krate . z tym, ze krata jest od hatchbacka. mysle, ze do kombi bedzie pasowac? wybieram sie na wakacje, a bagazu bede mial dosc sporo, bo trzeba spakowac wozek dzieciecy, wanienke no i bagaze oczywiscie i nie wiem jak z siatka - czy przy ewentualnym ostrym hamowaniu utrzyma ciezki bagaz. z drugiej strony lepsze rozwiazanie bo mozna ja zwinac. a co do kraty - czy jest potrzebna jakas homologacja czy jeszcze cos innego by moc miec kratke?
Komentarz
-
-
Michus21,
I tak najcięższy bagaż powinien leżeć na podłodze jak najbliżej tylnich foteli.
Wiele osób o tym zapomina. Ja ułożysz w ten sposób to siatka utrzyma pozostałe lżejsze "graty".
Zamieszczone przez Michus21czy jest potrzebna jakas homologacja czy jeszcze cos innego by moc miec kratke
Jutro napiszę maila do salonu z pytaniem ile winszują sobie za siatki do bagażnika i czy w O2 jest ta sama co w O1.
Pozdrav.
M.Skoda Octavia Tour 1.6 BFQ+LPG
Komentarz
-
-
Ja w kombiaku mam kratkę stalową i bardzo sobie ją cenię. Nie mam zahamowań aby ładować pod sufit, co z 2-ką dzieci i wózkiem dość często się zdarza. Auto miało kiedyś homologację na ciężarowy, kratka pozostała po odciężarowieniu :lol:
Nie wiem czy zgodnie z przepisami ją teraz wożę. Ale sądzę, że tak. Nie przypominam sobie aby było gdzieś napisane, że nie można w osobowym mieć kratki. Jest tylko, że w ciężarowym kratka ma być.
Pozdrawiam
AndrzejSprzedam dom: http://www.paulinaguzek.pl/dom/
---
A to moja skodzinka:
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?p=1470014
Komentarz
-
-
crop2, Rozumiem że w Combi masz relingi na dachu i potrzebujesz tylko dobrać rodzaj bagażnika do nich montowanego. Czy jest inaczej i nie posiadasz relingów?
Jeżeli masz hak co często również występuje w Combi i nie musisz go używać do czegoś innego to na twoim miejscu kupiłbym sobie bagażnik rowerowy na hak.
Np tego typu:
Pozdrav
Komentarz
-
-
Zawsze się zastanawiałem, jak się spisują tego typu wozidła. Całość mocuje się tylko na kulkę? I to wystarczy?
AndrzejSprzedam dom: http://www.paulinaguzek.pl/dom/
---
A to moja skodzinka:
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?p=1470014
Komentarz
-
-
guzolot,
Z tego co wiem to jest zacisk na kulkę i koniec.
Sam nigdy nie posiadałem samochodu z hakiem więc miałem i mam bagażnik dachowy.
Minusy bagażnika dachowego są oczywiste:
- głośność
- wysoki załadunek (wymagana większa siła - moja żona nie da rady już tego załadować)
- niebezpieczeństwo uszkodzenia lakieru na dachu
- "żagiel" na dachu
- większe zużycie paliwa
+ łatwy dostęp do bagażnika samochodu
Bagażnik na dach eliminuje większość z tych niedogodności.
+ niski załadunek
+ brak możliwości uszkodzenia lakieru
+ brak dodatkowego elementu na dachu podatnego na wiatr
+ mniejsze zużycie paliwa niż przy bagażniku dachowym
+ mniejsze ograniczenia co do prędkości
+ brak wzrostu poziomu hałasu
- gorszy dostęp do bagażnika (no niby się odchyla o kilka stopni ale jednak)
- gorsza widoczność w wewnętrznym lusterku
Cena takiego zestawu w porównaniu do bagażnika bazowego i uchwytów rowerowych porównywalna.
Pozdrav
M.
[ Dodano: Wto 08 Cze, 10 11:49 ]
Dostałem odpowiedź od Bednarka w Łodzi w sprawie siatek:
Witam.
Siatka podłogi 50zł i jest do zamówienia, czas oczekiwania 1 dzień.
Siatki pionowe 2 szt. w zestawie 143zł do sedana, czas oczekiwania 1 dzień, 154zł do kombi aktualnie brak dostępności.
Pozdrawiam.
S... B....
Dział Części Zamiennych i Akcesoriów
Pozdr
Komentarz
-
-
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)