płyn G12 zmieszany z hamulcowym DOT4

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • WWK8
    Classic
    • 2009
    • 9

no ale jezeli podpiołem przewodami do innego samochodu (tez diesla) i to samo to chyba raczej aku mozna wykluczyc tak?? a moze sie mylę. ???

[ Dodano: Czw 25 Gru, 08 13:25 ]
    Zamieszczone przez blackspot
    Jak grube macie te przewody? Na ile amperów?
    przewody mam niezbyt grube ale wczoraj go podpinalismy i zakrecił. tylko po 100m przejechanych zaczely sie objawy o ktorych pisalem wyzej.
  • wosiuptak
    Classic
    • 2007
    • 25

Witajcie
    podczas mojego wyjazdu służb. auto użytkowała moja kobieta .Gdzieś na trasie włączyła się jej kontrolka -myślała ze hamulce.Zajżała pod maskę a tu poniżej minimum w zbiorniczku .....tyle że płynu chłodnicy. Nie mogąc się do mnie dodzwonić wpadła na pomysł i na stacji kupiła DOT 4 wlewając ok 250 ml do zb. wyrównawczego .

Po opier... już jest- teraz jak z tego wybrnąć??

1) czy nie uszkodzi mi układu (uszczelki,chłodnica itp.) ???
    2) czy wymienić cały płyn chłodzący?? ew. jak zlać cały płyn do wymiany??

P.S. dodam iz przejechała na tym ok 400 km na razie O.K.

Komentarz

• oldwin
      Drive
      • 2005
      • 61

jako ze DOT jest higroskopijny to polaczyl sie z woda w plynie chlodniczym.. i stworzyl kwasne srodowisko.. zlej to jak najszybciej bo szkoda bloku silnika.. mimo ze zafundowalo ci to lekkie odkamienianie

Komentarz

• wosiuptak
        Classic
        • 2007
        • 25

Zamieszczone przez oldwin
        jako ze DOT jest higroskopijny to polaczyl sie z woda w plynie chlodniczym.. i stworzyl kwasne srodowisko.. zlej to jak najszybciej bo szkoda bloku silnika.. mimo ze zafundowalo ci to lekkie odkamienianie
        szczęściem to tylko ćwiartka na ok 6 l płynu w układzie jednak sam fakt jest baaardzo niepokojacy tj. K W A S !!!

Komentarz

Pracuję...