[O1] Wymiana zbiornika paliwa w OI - potrzebuje numerów

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Rafi2007
    Drive
    • 2007
    • 71

Witam

Ja ostatnio robilem cos takiego..

Porysowany tylni blotnik(sasiad)i lekko wgniecione prawe tylne drzwi(drzwi od garazu mi strzelily)..
    Lakier tez zdarty.>Zobacz sobie an fotkach, ktore walnalem po to zeby mi nikt nie ppowiedzial ze polowy boku nie bylo
    Ogolnie chyba ok 150zł mnie wyjdzie doplaty za rok do AC, robota u Pana henia w garazu duuzo drozej bo 3 elemenrty lakier+listwy
    Ja sobie to pzreliczylem i wzialem bezgot, a ubezpieczenie mam w Hestii
    Aha, oczywiscie poler calego auta w cenie po ugadaniu

[ Dodano: Sob 27 Gru, 08 20:28 ]
    PS..a co do twojej szkody, koledze poszli na reke w ASO i przecieli mu blache zeby mial drzwi cale nowe, to co ty masz to lajtowo do naprawy.

Prawda jest taka ze oni tylko czekaja na bezgot z ASO, moja naprawa chyba ponad 3tys, normlanie gdzies z 600zł max wiec wiadomo ze mozna negocjowac..Ja robilem 2 szkody w ramach jednej i polerke i nikt nic nie mowil wrecz z otwartymi ramionami bo szkoda niewielka
  • idas
    Elegance
    • 2006
    • 828

Witam,

Muszę wymienić zbiornik paliwa w OI 1.9 SDi, rocznik 2000. Sprzedawca który ma taki zbiornik od VW Golf VI diesel, powiedział, żeby sprawdzić numery zbiornika w OI i jeśli będą takie, jak podane poniżej w temacie, to ów zbiornik będzie pasował. Pytam tutaj bo potrzebuje numer który jest gdzieś przy wlewie paliwa, a z tego co się dowiedziałem to trochę trzeba rozkręcić, żeby się do niego dobrać.

Od sprzedawcy dostałem takie "kompatybilne" numery, które mają powinny być przy wlewie paliwa:
    KTO
    W0 201 138E
    1J0 201 1380

Dostałem też jeszcze numer który widać ponoć od spodu zbiornika:
    KBL
    1J0 201 085

Czy ktoś z was się orientuje, czy takie numery na pewno występują w OI? Czy taki zbiornik paliwa z VW Golf IV diesel będzie pasował?

Dzięki za odpowiedź
    Pozdrawiam.
    VW Golf VI 1.4TSI 122KM Highline
    VW Passat B8 2.0TDI 190KM Highline

Komentarz

• marekzu
      L&K
      • 2007
      • 1412
      • Superb II combi (3V5)

zbiornik paliwa do octy wg etki ma numer 1J0201060 BH - taki sam jest w seacie toledo/leonie - w golfie ma oznaczenie 1J0201060 BG - czym sie rozni???? moze inne umiejscowienie rury wlewowej??

Komentarz

• idas
        Elegance
        • 2006
        • 828

Ktoś potrafi wyjaśnić na czym polega różnica między oznaczeniem BH, a BG?
        VW Golf VI 1.4TSI 122KM Highline
        VW Passat B8 2.0TDI 190KM Highline

Komentarz

• marekzu
          L&K
          • 2007
          • 1412
          • Superb II combi (3V5)

organoleptycznie sprawdzilem - u mnie siedzi bak z numerem 1J0 201 085 - ciekawe bo w etce takiego numeru nie umiem znalesc

Komentarz

Pracuję...