Gwarancja europejska

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • pt_pawel
    Drive
    • 2010
    • 40

Gwarancja europejska

No wreszcie jakiś ziomal
    Kolego, ja mam ten sam problem. Jak odpalam autko czasami robi mi: pi pi pi i przewaznie prędkościomierz skacze od 20 - 120km/h ( uwaga::: autko stoi w miejscu )
    tu masz link do mojego problemu : http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=17460 a na koncu jest link do youtube jak to u mnie wyglada. Niestety, myslalem, ze problem znikl, ale pojawil sie niespodziewanie jak tesciowa w ciemna noc Akumulator wymieniony i nic. A mam pytanie.sazzas, czy u Ciebie zegary sa koloru czerwonego, czy zielonego?????
  • octavkaTDI
    Classic
    • 2008
    • 37

Gwarancja europejska

Czy skoda honoruję gwarancje na samochody zakupione w EU?
    Czy trzeba wypełnić jakieś dodatkowe formalności? koszty?
    pzdr
    AD

Komentarz

• djczas
      RS
      • 2005
      • 9612

octavkaTDI, honoruje jeśli jest na obcych blachach jeśli na polskich to może być problem z długością naprawy np wymiana żarówki 2 tygodniowa za lakier nie odpowiadają
      doczytałem że to była używka to co opisałem może się wydażyć ale nie powinno

Komentarz

• wicher12
        Ambiente
        • 2008
        • 193

zadałem takie samo pytanie SAP (Skoda Auto Polska) i dostałem odpowiedz:

Szanowny Panie. Odpowiadając Panu na postawione nam pytania informujemy, że: Generalnie, samochody ©koda Auto objęte są indywidualną gwarancją, obowiązującą na terenie kraju, w którym dokonano zakupu konkretnego samochodu. Zatem w organizacji ©koda Auto nie istnieje – w sensie dosłownym – pojęcie gwarancji Europejskiej (eurogwarancji). Niemniej, na terenie Unii Europejskiej, w przeważającej większości, Partnerzy Serwisowi honorują warunki gwarancji wydane przez przedstawicieli innego kraju importerskiego, ponieważ w znacznej mierze dokumenty te są zunifikowane i wspólne treścią. Należy jednak mieć na uwadze, że poszczególne warunki gwarancji bywają wyposażone w obostrzenia, wyłączenia i inne specjalne zapisy (np. uwzględniające lokalne przepisy, ustawy etc.), przez co mogą one właśnie odbiegać – pomiędzy sobą – treścią, a tym samym zakresem obowiązywania. ©koda Auto Polska SA nie podejmie się skonfrontowania tychże zapisów z warunkami gwarancji obowiązującymi w Polsce. ©koda Auto Polska SA może jedynie Pana zapewnić, że w przypadku ewentualnej naprawy takiego samochodu w Polsce, będą miały zastosowanie warunki gwarancji obowiązujące na terytorium naszego kraju, czyli takie jakie otrzymują Klienci naszych Autoryzowanych Dealerów ©koda Auto, niemniej w zakresie nie przekraczającym warunki gwarancji obowiązujące na terenie - np. Litwy. Należy mieć także na uwadze, że każdy przypadek naprawy gwarancyjnej, jest rozpatrywany w sposób indywidualny, w porozumieniu z Producentem samochodów, tj. ©koda Auto a.s. -Republika Czeska. Z wyrazami szacunku Zespół INFO

Komentarz

• octavkaTDI
          Classic
          • 2008
          • 37

Witam,
          Miałem przyjemność 2 razy być w Polmocie z powodu:
          1. opisywanego zapachu spalenizny z okolic silnika - obejrzeli, sprawdzili, odkręcili osłony - nic niepokojącego nie znaleźli, kazali jeździć - swąd ustąpił sam - auto 3-4 miesiące stało wiec może dlatego - pokazałem moją zagraniczną książkę serwisową - nie robili żadnych problemów i jeszcze płynu za darmola dolali
          2. Wpadło mi sprzęgło - równięż do Polmotu (Ursynów) bez zapisu i oczekiwania w drodze powrotnej z pracy wstawiłem auto - odpowietrzyli, nasmarowali - również na gwarancji. Powiedzieli, że jak się powtórzy to wymienią pompę.

Tak wiec na razie gwarancja wygląda na honorowaną, dodam, że nie mósiałem wdawać się w żadną polemikę, przedstawiać opinii prawnych ito po prostu brali książkę wpisywali dane do kompa i do roboty Oby tak dalej... a ni wróć abym nie musiałjuż więcej z usterkami do serwisu jeździć

Komentarz

Pracuję...