A ja wam powiem tak. Jesli mówimy o samochodzie z drugiej ręki to nie ma co patrzec na żadne obiegowe opinie. No mozę wyjatkami tu sa takie okazy jak Laguna II czy Voyager lub Espace które są autami podnaprzecietnie awaryjnymi. W przypadku zaś innych samochodów wieksze znaczenie ma kto nim przed nami jeździł i jak o niego dbał Cóż z tego że kupisz Mazdę 3 uznanawą ja jedno z najmniej awaryjnych aut kiedy przed toba jaździła nim jakas fleja która nie robiła przeglądów na czas, a jeśli juz to na najtanszych zamiennikach ?? co do Vectry. jak pisałem wczesniej moi rodzice miali Vectrę B po lifcie kupiona jako nówka. Przez pierszy rok wynimiono pół samochodu a ojciec chciał jak najszybciej ja sprzedać. Ale po roku wszystkie problemu nagle zniknęły, a rodzice (w tym ja) jeździli tym autem przez kolejne 5 lat bez najmniejszych problemów i sprzedali tylko dlatego że Vectra nie miała klimy (zreszta kupia ja moja siostra cioteczna która do dzis nia jeździ i bardzo sobie ją chwali ).
Koncząc myślę ze jeśli w zalewie złomem naszego rynku samochodów uzywanych trafi się na zadbana Vectrę C czy Octacie II to nalezy brać i nie wybrzydzać, bo mozna kupić niby bezawaryjną Mazdę którą poprzedni właściciel zakatował i mieć z nia same kłopoty a mozna kupić niby bardziej awaryjna Vactrę c z pewnych rąk i jeździć nia długie lata
Koncząc myślę ze jeśli w zalewie złomem naszego rynku samochodów uzywanych trafi się na zadbana Vectrę C czy Octacie II to nalezy brać i nie wybrzydzać, bo mozna kupić niby bezawaryjną Mazdę którą poprzedni właściciel zakatował i mieć z nia same kłopoty a mozna kupić niby bardziej awaryjna Vactrę c z pewnych rąk i jeździć nia długie lata
Komentarz