[O1] pokretlo regulacji ciepla

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • tank102
    Drive
    • 2008
    • 63

A ja wam powiem tak. Jesli mówimy o samochodzie z drugiej ręki to nie ma co patrzec na żadne obiegowe opinie. No mozę wyjatkami tu sa takie okazy jak Laguna II czy Voyager lub Espace które są autami podnaprzecietnie awaryjnymi. W przypadku zaś innych samochodów wieksze znaczenie ma kto nim przed nami jeździł i jak o niego dbał Cóż z tego że kupisz Mazdę 3 uznanawą ja jedno z najmniej awaryjnych aut kiedy przed toba jaździła nim jakas fleja która nie robiła przeglądów na czas, a jeśli juz to na najtanszych zamiennikach ?? co do Vectry. jak pisałem wczesniej moi rodzice miali Vectrę B po lifcie kupiona jako nówka. Przez pierszy rok wynimiono pół samochodu a ojciec chciał jak najszybciej ja sprzedać. Ale po roku wszystkie problemu nagle zniknęły, a rodzice (w tym ja) jeździli tym autem przez kolejne 5 lat bez najmniejszych problemów i sprzedali tylko dlatego że Vectra nie miała klimy (zreszta kupia ja moja siostra cioteczna która do dzis nia jeździ i bardzo sobie ją chwali ).
    Koncząc myślę ze jeśli w zalewie złomem naszego rynku samochodów uzywanych trafi się na zadbana Vectrę C czy Octacie II to nalezy brać i nie wybrzydzać, bo mozna kupić niby bezawaryjną Mazdę którą poprzedni właściciel zakatował i mieć z nia same kłopoty a mozna kupić niby bardziej awaryjna Vactrę c z pewnych rąk i jeździć nia długie lata
    Diesel, diesel uber alle!
  • chimek11
    Rider
    • 2007
    • 482

witam

mam problem odnosnie grzania w octavii. a mianowicie chodzi o pokretlo cieplo/zimno.. caly czas grzeje a nie ma chlodzenia pod kazdym polozeniem pokretla. pokretlo pracuje tak samo jak przedtem , tzn nie kreci sie lzej co by sugerowalo jakąs awariemechaniczna.
    w czym moze byc problem? stalo sie to w jednej chwili. nie bylo wczesniej zadnych objawow.
    pozdrawiam.

Komentarz

• koja86
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 3178

chimek11, ramka do góry i wyciągnij panel sprawdź czy cięgna są całe . Jeśli są całe to usterki szukaj w nagrzewnicy .
      Takie zwykłe Ambiente

Komentarz

• chimek11
        Rider
        • 2007
        • 482

cały czas jest ciepło a nie ma zimnego powietrza, czyli tak jakby zblokowało na jakimś kanale. nagrzewnica chyba odpada

Komentarz

• koja86
          RS
          S_OCP Member
          • 2007
          • 3178

pokrętłem sterujesz nagrzewnicę są tam cięgna oraz zasówa na nagrzewnicy , któryś z tych elementów odmówił posłuszeństwa
          Takie zwykłe Ambiente

Komentarz

• chimek11
            Rider
            • 2007
            • 482

koncowka linki/taki plastyk/ spadla od dolu z nagrzewnicy/ chyba to nagrzewnica/. zalozylem i wszystko hula.

Komentarz

Pracuję...