Wielkimi krokami zbliża się facelifting O2 planowany jet na grudzień 2008r. Wiemy ze z palety silników znika 1.6FSI zastapi go 1.4 TSI 122KM. Pojawi się równiż nowy silnik 1.6 TDI CR. Może macie jakieś inne informacje na ten temat ( zmiany w wyglądzie, wyposażeniu itp). Ja już co prawda auto zamówiłem ale może przyda się to tym osobom które zwlekają z zakupem :wink:
Mam powazne watpliwosci czy face-lifting nastapi w tym roku.
Jest juz na tyle pozno, ze juz byloby o tym raczej wiadomo.
Zmiany w nowym roku modelowym widac, ze będą spore. Nowe silniki, stare wypadną. Lucasrally wspomnial o zmianach w wyposazeniu, ale o samej zmianie budy raczej cisza.
Wielkimi krokami zbliża się facelifting O2 planowany jet na grudzień 2008r. Wiemy ze z palety silników znika 1.6FSI zastapi go 1.4 TSI 122KM. Pojawi się równiż nowy silnik 1.6 TDI CR. Może macie jakieś inne informacje na ten temat ( zmiany w wyglądzie, wyposażeniu itp). Ja już co prawda auto zamówiłem ale może przyda się to tym osobom które zwlekają z zakupem :wink:
przy okazji liftu nie będzie wprowadzony 1,6 TDI CR. Silnik 1,9 TDI 105KM pozostanie nadal w ofercie. Reszta co do silników się zgadza
Octavia III Combi Style 1,4 TSI 150KM DSG
BMW E38 740iA
przy okazji liftu nie będzie wprowadzony 1,6 TDI CR. Silnik 1,9 TDI 105KM pozostanie nadal w ofercie.
Skąd ta wiedza, jesli mozna wiedziec?
Ja czytalem dokladnie to samo w niemieckim Auto Bildzie.
Lifting na jesieni 2008,oraz pozostawienie obu silnikow 1.9 i 2.0 TDI PD.
Docelowo 1.9PD zostanie zastapiony 1.6 TDI CR,ale kiedy tego dokladnie nie wiadomo.
Jak znam zycie,to najpierw dostanie go VW I Audi.
Pozostawienie 1.9 TDI potwierdzaja w ASO.Poza tym w nowej Ibizie bedzie takze ten
motor.Moze 1.6 TDI CR nie jest jeszcze gotowy :?:
Tato,tato...czy to auto jest chore?
Nie synku...to diesel PD.
Honda...the power of dreams.
Byla Octavia...jest Accord i CBR 650F
Pewnie jest już gotowy tylko tak przestawić fabrykę na inną produkcje silniczków to też nie jest 1 dzień poza tym trzeba wypchnąć to co na "magazynie".
Widzę, ze w temacie nowych silników pojawiają się sprzeczne informacje - i to pozornie z w miarę wiarygodnych zrodel.
Chyba jednak faktycznie mozna sie spodziewac, ze 1.9 TDI PD bedzie utrzymany w Octavii, bo bedzie on rowniez w nowym Superbie.
Wiec byloby dosc dziwne, gdyby w nowym Superbie mial byc, a ze starej Octavii mial byc wycofany.
Mozna sie jednak spiedziewac, ze to potrwa maksymalnie rok z malym przechodem - do czasu wprowadzenia EURO5.
[inline:Octavia-facelift.jpg]
Škoda Octavia se prodává již od roku 2004 a blíží se termín prodeje jeho omlazené verze. Začátek sériové výroby omlazené verze by měl podle neoficiálních informací začít
Jesli tak by to miało wyglądać (przód z Superba) to cieszę się że mam wersje z przed liftingu 8) Jak dla mnie jedyną ładniejszą rzeczą są zegary z Superba i nowe radio. Reszta (czyt. wygląd zewnetrzny) to kompletna porażka.
trochę się gubię na tym "linku" ops: ops: ops:... a tak w ogóle to od niedawna mam kompa i czasami coś mi nie wyjdzie, ale jak to mówią, trening czyni mistrza :wink:
co do adremu
to akurat musi mi sie troche opatrzeć i pewnie bedzie ok, z tyłu to żadna zmiana, z przodu nie wiem czy sensownie tak ją upodabniac do superba, wiem, że kiera mi sie nie podoba, zegary chyba atrakcyjniejsze niż teraz.
[ Dodano: Nie 07 Wrz, 08 21:38 ]
na razie bardziej podoba mi sie aktualna, ale nie wiem czy to nie VT
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz