Continental Super Contact 195/65/15

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • KuFeL
    Classic
    • 2007
    • 16

siemka
  • lukas220
    Ambiente
    • 2006
    • 120

Witam! W mojej octavii od nowości zainstalowane były oponki Continental Super Contact 195/65/15. Oponki ogólnie spisywały się dobrze, ale od jakiegoś czasu denerwowały mnie nierówności osnowy :? (szczególnie na składaniu) zaznaczam, że pochodzą z 2002 roku i przejechałem na nich około 40 000 km ( to 4 samochód w rodzinie-autko w sumie ma 60 000km przebiegu) Od nowości są na tych samych felgach i były tylko regularnie wyważane. W związku z moimi obawami mam pytanie. Jak Wam spisywały się te gumy? Czy ktoś miał podobne usterki lub doszło np do wystrzału gumy? :| Zdanie wulkanizatorów jest podzielone. Jedni twierdzą, że wymieniać -inni, że spokojnie jezdzić dalej :roll:

Ps. Może komuś została taka opona np na kole zapasowym? Chętnie odkupię jedną sztukę aby wymienić najbardziej zdeformowaną i stworzyć parę z moją nówką zapasową? Jeśli ktoś ma w miarę nową oponkę to proszę o info na priv lub [email protected] lub GG 4034347
    Była Octavia 2001' 1,9 TDI AGR...oczywiście z virusem Była O2 KOMBI DSG ELEGANCE RS LOOK ... Jest BMW E91 LCI

Komentarz

• gebek
      L&K
      S_OCP Member
      • 2007
      • 1214

Mialem takie same opony kupione z nowym autem,i wszystkie mialy lekkie wybrzuszenia.Gumiarze twierdzili,ze mozna jezdzic,
      Mialem je 5 lat i nic sie nie dzialo.
      pozdrawiam
      Tato,tato...czy to auto jest chore?
      Nie synku...to diesel PD.

Honda...the power of dreams.
      Byla Octavia...jest Accord i CBR 650F

Komentarz

• leszekmw
        RS
        • 2005
        • 5356

lukas220, chodzi o bok opony ? jak wklęsłe to normalne , można jeżdzic . za to daj sobie spokój z szukaniem takiej opony do zapasu , taki zapas jak leży w kufrze 6 lat niech dalej tam dalej leży .
        O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
        GVI 1.4TSI
        LANCIA YPSILON 1.2 MPI
        tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

• Misiekoctavia
          Elegance
          • 2005
          • 891

U mnie tez byly od nowosci i nic sie niedzialo a tez ze 4-5 lat na nich jezdzilismy. Na zapasie jeszcze lezy. Nieprzygladalem sie jej zbytnio gdy ja ostatnio wyciagalem ale chyba oprocz braku powietrza nic niezauwazylem
          Niemam nic do Continentali. To byly dobre oponki. Bardziej mnie irytuja Pirelli ktore u mnie sa na bokach strasznie popekane i bieznik jest taki jakis lekko poszarpany, wyzabkowany. Zreszta podobnie jest z innym modelem Pirelli w aucie mojego ojca.

Komentarz

• lukas220
            Ambiente
            • 2006
            • 120

Witam! Tak, wklesłe. Dalej jednak jestem chętny na nieużywaną jedną sztukę tej opony. Racja, w De opony po 6 latach idą do kosza, ale jeśli pojezdze jeszcze 2 lata to nic się chyba nie stanie. Ma ktoś do sprzedania taką oponkę?
            Była Octavia 2001' 1,9 TDI AGR...oczywiście z virusem Była O2 KOMBI DSG ELEGANCE RS LOOK ... Jest BMW E91 LCI

Komentarz

• leszekmw
              RS
              • 2005
              • 5356

raczej nie wystrzeli ale poślizg na mokrym może być niezły. rozmawiałem z niedawno przedstawicielem goodyera i powiedział że w tej chwili opony obliczane sa na około 30tyś km , to znaczy wytrzymałość konstrukcyjna , a potem sa zazwyczaj już powybijane lub jakieś inne rzeczy. patrząćc po tym co sie dzieje teraz z oponami może to być prawda , poza tym opony teraz się naprawdę szybko ścierają , szczególnie w samochodach o iększej mocy i u kierowców o ciężkiej nodze . z moich conti oryginalnych naprawde dużo nie zostało po jednym sezonie i 16 tyś km. sadze że na przodzie zrobiły by jeszcze około 5 tys a na tyle może z 10 tyś. a kołami przecież nie zakręcę .... ,tylko przyśpieszanie i hamowanie :diabelski_usmiech
              O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
              GVI 1.4TSI
              LANCIA YPSILON 1.2 MPI
              tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

• lukas220
                Ambiente
                • 2006
                • 120

wydaje mi się, że to kwestia twardości zastosowanej gumy. Miękka guma lepiej trzyma, ale szybko schodzi. Jest to bardzo widoczne np w oponach motocyklowych

Komentarz

Pracuję...