Zamieszczone przez Maru 123
Octavia 1.4
Zwiń
X
-
Octavia 1.4
W zasadzie to jest chyba mój ostatni post na tym forum. Po 5 latach małżenstwa z czeszką 1.4 nadszedł czas rozstania (w zasadzie to już jestem po rozwodzie). Sporo niepochlebnych opini przeczytalem na tym forum o silniku 1.4 (a raczej mezaliansie silnik-nadwozie), że zbyt slaby, że to porażka itd, itd. Byc może niektóre były trafne, ale... jak się ma silnik np 2.0 można się pokusic o opinie, że Octavia 1.4 jest do bani siedząc w salonie w fotelu.
Eksploatując ten samochod głównie na trasach uważam, że sprawował się rewelacyjnie trzeba go było tylko wkręcic na wysokie obroty, ale jak juz się tam znalazł to ho, ho... samochód rakieta. I gdybym miał komuś polecic taką wersje... z całego serca bym to zrobił.
Silnik OK, a cała reszta już gorzej w międzyczasie musiałem wymienic: wydech, katalizator, samoistnie pęknietą szybę, silniki reflektorów, linki od drzwi,
wkurzające międzyprzeglądowe dolewanie oleju i inne rożne pierdółki - chyba się zrazilem i kiedy szukałem nowej "żony" nie myslałem już zupełnie o młodej, nowej czeczce - żenię się z nową silną japonką!!!! :lol: .
Chciałbym wszystkim uczestnikom forum podziękowac
za gromną kopalnię wiedzy z której moglem korzystac do woli .
pozdrawiambyla: Octavia
jest: Inny
-
-
Na Europe wschodnia idą przeważnie z silnikami 1.5. ze wzgledu na cene. W Polsce dealerzy maja limity na samochody z silnikami 1.8 ponieważ na pniu bierze je UE - my widocznie jesteśmy na końcu Unii :wink: dlatego muszę czekac 1.5 miesiąca
Cena porownywalna z O2 1.6 FSI 68000 (7 poduszek, kontrola trakcji, cd mp3, klima, itp)byla: Octavia
jest: Inny
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marankoAch ten kufer w Octavii... już sie nie wróci
Nie chce być, niemiły i tak tego nie odbieraj bo oczywiście gratuluję ci zakpu nowego auta i niech jak najlepiej sie sprawuje Ale w poprzednim tygodniu własnie miałem okazje pozanć blizej nowego Lancera i o ile z zewnatrz sprawia jak najbardziej pozytywne wrażenie to wnetrze juz niekoniecznie Owszem wszystko ładnie zmontowane ale plastiki są no jak by to delikatnie powiedzieć, jakieś takie nie dzisiesze.
Ale skoro Ci sie podoba to niech sprawuje sie jak najlepiejCzarny Elegance
Komentarz
-
Komentarz