Kupic altka od kogos z naszego forum, rolka napinacza pada czy tak profilaktycznie chce zmienic. Swiece to moze jednak komplet zmienic?
[O2] Wymiana żarówek
Zwiń
X
-
mecholl, moim zdaniem nie ma reguły, ale biorąc pod uwagę, że trzeba wyjąć całą lampę, a potem wsadza się żarówkę niekoniecznie taką samą jak poprzednia to lepiej jest sprawdzić i wyregulować. Ja po tym jak zmieniałem żarówki to byłem u ojca na stacji wyregulować i lampy wymagały małej korekty.
Komentarz
-
-
Żarówkę można jak najbardziej samemu wymienić. Ja juz raz wymieniałem te od świateł postojowych. Zadna filozofia trzeba wyjąc reflektor (robi sie to bardzo szybko i łatwo) i jest piękny dostęp.
Co do ustawienia swiateł to nie wystepuje taka koniecznośc. Po wymianie co prawda dla wszelkiego spokoju pojechałem do ASO aby sprawdzili ustawienie ale okazalo się , że jest o.k.Czarny Elegance
Komentarz
-
-
mecholl, zaznacz sobie np w garażu na ścianie jak świecą żarówki i po wymianie (bez ruszania auta) sprawdź czy są tak samo. Tak wydaje się najprościej, a o dokładne sprawdzenie możesz poprosić w czasie jakiegoś najbliższego przeglądu, albo jak będziesz przy okazji w ASO. U mnie akurat ojciec pracuje na stacji więc mogę podjechać w każdej chwili i sprawdzić dokładnie czy to światła czy hamulce albo amorki. Jakbym miał jechać gdzieś specjalnie i jeszcze za to płacić to pewnie zrobiłbym ten myk z zaznaczaniem na ścianie
Komentarz
-
Komentarz