Panowie
Może lepiej kupić EBC lub ATE ????
Kupiłem jakiś czas temu klocki Ferodo Premier i 1 klocek nie jest równomierny ( z jednej strony płytki jest o 1 mm więcej okładziny niż z drugiej strony)
jeszcze nie montowałem i nie wiem jaki będzie mieć to wpływ na hamowanie?
jeśli się okaże że klocek nie przywiera do tarczy całą powierzchnią to mnie chyba.... trafi
Może troszkę odswieże a na poczatek się przywitam, mam na imie Bogdan i od dwoch lat smigam o1 odkad kupilem w sumie 90% autostrady.
Szukałem czytałem ale nie moge znaleźć jednoznacznej odpowiedzi na pytanie odnośnie srednicy tarcz w octavi 1 1U2 ahf 110km 02 elegance sedan . Czy ktos mógł by mnie upewnic czy srednica jak w temacie 280 jest ok? spotykalem sie z rozmiarami 254, 280, 288 i juz sam nie wiem. Musze zmienic bo juz maja 90tys nakulane. I pytanie czy klocki powinny miec czujnik zuzycia czy nie? serwis gdy pytam mowi ze oni zrobia dobrze ale wiecej mi nie powiedza i probuja wcisnac tarcze i klocki za 800stów, mechanik z kolei chce mi wcisnac harty, chce kupic i sam zalozyc tylko nie wiem co. Mam nadzieje że nie zjedziecie mnie bardzo bo na forum na samym poczatku jest temat o tym i tak, czytale go ale nie ma tam jednoznacznej odpowiedzi ...
No tak, po tylu latach ten temat wyskoczyl, zanim zamkne bo rozpocznie sie jadka naszych kochanych hejtow to odpowiem na pytanie, zeby nie bylo watpliwosci.
Tarcza ma srednice 280mm - indeksy dla bardzo dobrego zamiennika Zimmermann to:
Tarcze - 100.1234.20
Klocki - 23130.195.1
Przy tarczach z tylu komplet ma numery:
Tarcze - 100.1236.20
Klocki - 23554.170.1
Przod kosztuje w granicach: 390zl , tyl: 220zl wszystko za komplet tarcze+klocki
Komentarz