Smuga w reflektorze... - jednak pozytywne zakonczenie.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Sebastian
    Rider
    • 2004
    • 412

ludzie...
    skoda ma certyfikat iso
    takie numery nie przechodza...
    obudzcie sie komuna juz jest kaput
    teraz trzeba dbac o klienta i nieraz znosic cierpliwie glupawe insynuacje...
    RS BLUE
  • Samiec
    RS
    S_OCP Member
    • 2004
    • 4287
    • Octavia I (1U2)
    • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
    • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

A wiec miałem smugę w reflektorze od strony pasażera.
    Dzisiaj w drodze powrotnej z Przasnysza postanowiłem zawitać do ASO(został mi miesiąc gwarancji).
    Z początku było Oki ,ale oczywiście nic nie było widać ,kierownik wjechał na stacje i tak po przeczyszczeniu szkła w końcu cos zobaczyli. Kiedy domagałem się żeby cos z tym zrobić pan kier poprosił książkę servisową . Nagle po przeczytaniu ze się u nich nie servisuje ( kupowałem tylko auto i wymiana oleju po 3tys.km plus czujnik na gw.) sie zaczelo :evil: Najpierw ze powinienem z tym jechać tam gdzie servisuje auto ,no to ja mu tłumacze ze przecież mam gw. i mogę się servisować w której stacji mi się podoba. W końcu cos wspomniał ze mogą to wyczyścić ,bo to jest chyba kurz ,na co się zgodziłem. Smuga faktycznie okazała się kurzem ,ale po wyczyszczeniu(metoda szmatę na śrubokręt) zostały smugi lub rysy :zastrzelic od tego śrubokręta. Ale pan kier zapewnił że znikną ,w co oczywiście nie uwierzyłem i za czołem drążyć temat jeszcze. To powiedział ze gw. mi się kończy i szukam dziur w całym :evil: I się dalej pytam ,a co będzie jak to nie zniknie i tu pana kierownika coraz bardziej nerwy zaczęły ponosić aż w końcu wyszedł z hali.
    No i tak odpuściłem temat na dziś i udałem się do domu. Teraz pytanie jak ta sprawę załatwić aby było dobrze :? Z tego co wiem to się lamp nie czyści ,a do tego u mnie raczej porysowali ja od środka . Pan kier się pytał jeszcze czy nie zgłaszałem to w tym ASO co się servisuje ,wspomniałem ze bąknąłem im na przeglądzie (ale pociąłem się z nimi o szumiący rozrząd wiec z wymiana lampy była już lipa). Teraz ten kier miął dzwonić do tego ASO co się servisowałem i cos czuje ze tam ten kier nie powie nic w mojej sprawie dobrego(wręcz przeciwnie).
    Jakie macie sposoby ,porady aby z tej sprawy wybrnąć :?: :roll:
    TDI+ ASV 271KM&488Nm by Tune-Up
    SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O1
    SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O2

Komentarz

• Purchawa
      Admin
      S_OCP Member
      • 2004
      • 8007

Masz papierek ze zgloszeniem reklamacji? I czy im podpisales wykonanie zlecenia, czy nie ?
      "...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
      Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"

STOP ECO-TERRORISM!

Komentarz

• Samiec
        RS
        S_OCP Member
        • 2004
        • 4287
        • Octavia I (1U2)
        • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
        • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Zamieszczone przez Purchawa
        Masz papierek ze zgloszeniem reklamacji? I czy im podpisales wykonanie zlecenia, czy nie ?
        Na moje nieszczescie ze zdenerwowania nic nie wziolem/dostalem ops: :? :evil:

Dodatkowo kier cos wspomial ze zeby to ladnie wyczyscic to bym musial auto zostawic na 3 dni :lol: jak mu wspomialem o aucie zastepczym to sie zmieszal i powiedzial ze na 3 dni nie przysluguje :shock: ,a wogole to juz nie maja i sa klijeci z wiekszymi usterkami niz moja smuga w aucie itp :evil: Tego kiera to chyba metoda na straszenie ludzi ze auto im zostawi na 3 dni kiedys tez mnie tym straszyl. :?

Komentarz

• arci9
          RS
          • 2004
          • 2007

powiedzial ze na 3 dni nie przysluguje
          Chyba jak zostawiasz auto na dłuzej niż 48h to przysługuje - tylko teraz nie pamietam, czy cwaniaki nie liczą w godzinach swoje pracy...

Dzisiaj w drodze powrotnej z Przasnysza postanowiłem zawitać do ASO
          w Ciechanowie tacy nie mili :?:

Komentarz

• Maicroft
            Moderator
            S_OCP MemberModeratorr
            • 2004
            • 25757
            • Audi

Auto zastepcze to luxus, na ktory ASO sobie zadko pozwala, bo to utopiona kasa i same problemy. Dlatego te auta w malych ASO jak sa to albo jak sie raban zrobi to bedzie, albo jak pan kierownik jest kolega kolegi.

Na roczogodziny to liczy ubezpieczalnia, tylko nie biora pod uwage, ze najczescie auto stoi przez kilka dni i czeka na swoja kolej, bo akurat czegos zabraklo, bo nie dojechalo.
            Spritmonitor.de

Komentarz

• Samiec
              RS
              S_OCP Member
              • 2004
              • 4287
              • Octavia I (1U2)
              • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
              • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Zamieszczone przez arci9
              w Ciechanowie tacy nie mili :?:
              Dokladnie drugie podejscie do tego ASO i kupa :evil:
              Chyba po prostu wszystkie ASO jak jest cos z gw. to problemy robia ,ale bo mnie jakos z racji mlodego wieku ignoruja :?
              I jest ladna rysa od srodka ,na samym srodku dzieli lampe na dwie ,moze nie jest az tak gleboka ale :evil:

Komentarz

• Nicia Paweł
                Classic
                • 2004
                • 15

Samiec,
                Witaj
                Nie daj sie spławić - jestem właścicielem Octavi TDI 2003 (93 tyś przebiegu) miałem to samo - tylko że u mnie w sumie wymieniali reflektory 6 razy !!! - bo sie uparłem . Wyjaśniłem im że pojedę do rzeczoznawcy . Prosiłem ich także o pomiary nateżenia światła reflektorów i porównania do ich norm. Rob tak samo >
                Powodzenie (u mnie też była sprawa postawiona na ostrzu noża - ale mi się udało)

[ Dodano: Czw 16 Cze, 05 07:24 ]
                Kat wtryskuw TDI
                Może ktoś z waś zna wartość mkkąta wtrysku w silniku TDI (90KM) Octavia ICE 2003. Proszę uprzejmie o odpowieź.
                Nicia Paweł
                Przejechane 280 000km TDI 90KM ICE

Ambiente
                35 lata

Komentarz

• Sebastian_SComp
                  Drive
                  • 2004
                  • 78

U mnie wymienili bez żadnych problemów. Zgłosiłem nalot na lampach przy przeglądzie po 15 tyś. Po dwóch dniach przyszły nowe

Komentarz

• Samiec
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2004
                    • 4287
                    • Octavia I (1U2)
                    • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                    • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Moze u was sa te ASO jakies bardziej przyjazne ,bo wiedze ze kazde ASO ma inna swoja polityke (lub swojego kierownika ku...a) :roll:

Komentarz

• Luca
                      Rider
                      • 2004
                      • 524

U mnie był ten sam problem, smugi w reflektorach, wymiana na gwarancji k k k kulturalnie i uparcie, udało się...
                      "Życie jest bezwzględne, nie lituje się nad nikim"
                      Pokój jego duszy - Kris 27-09-2003
                      Pionek znów gra.......

Rodzinne Combiaczki AHF i BKD by ALI oraz E 30
                      www.dynosoft.pl

Komentarz

• adik_s
                        Rider
                        • 2005
                        • 259

w Ciechanowie tacy nie mili
                        a tego to bym sie nie spodziewał po naszym ASO, ja narzekać na nich nie moge, chociaz pokrówce głąby naciągali ze trzy razy i dalej dupa... a co do samochodów to mają (moze nie zastepcze ale testowe) jedną octavie I combi, dwie II, fabie jedną albo dwie... - to tak co `miSIĘ` wydaje...

Komentarz

• Samiec
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2004
                          • 4287
                          • Octavia I (1U2)
                          • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                          • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Zamieszczone przez adik_s
                          a tego to bym sie nie spodziewał po naszym ASO, ja narzekać na nich nie moge
                          Ja ogolnie o ASO bym sie wypowiedzial dobrze,ale jak to zwykle bywa zawodzi czynnik ludzki (kierownik) :?

Moze by zrobic ankiete/ranking wszystkich ASO i glosowac ktore jest najlepsze/bezproblemowe itp. :roll:

Komentarz

• Samiec
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2004
                            • 4287
                            • Octavia I (1U2)
                            • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                            • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

A jednak mozna !!

A wiec postanowiłem ze opisze dalszy ciąg smugi i porysowanej lampy w nowym topicu (jak się nie nadaje na nowy temat to niech moderator wklei to do starego topicu ).

Nadawac moze i sie nadaje, ale jednak scalilem, zeby bylo w jednym temacie, jakby ktos potem szukal or smtin'. MiKruS

Na w stepie mała poprawka do tamtego opisu ,głośna dyskusja była z doradca serwisu ,a nie samym kierownikiem (nie ta osoba co powinna dostała zjebkie ).

Ze 2 tygodnie temu byłem przejazdem w Ciechanowie wiec postanowiłem wstąpić i bąknąć o porysowanej lampie .O dziwo pan kierownik (już ten właściwy) przyjął zgłoszenie bez dyskusji i miałem czekać na telefon. Telefon po paru dniach otrzymałem i dzisiaj byłem umówiony na wymianę . Wymiana została przeprowadzona bez żadnych problemów . Dowiedziałem się miedzy innymi dlaczego ,jednak pracownicy ASO czytają nasze forum i ktoś się tym interesuje . Opinia w mediach takich jak internet ma tez duże znaczenie ,bo cos czuje ze bez tego bym został zbyty z moim problemem. Moje małe podziękowanie dla ASO Ciechanów (jednak wymienili) szkoda ze nie można było podejść tak do tematu od początku. Było by bez nerwów moich i pracowników ASO i opinia na forum była by pozytywna.

Proponuje wydrukować wizytówki z adresem forum i porozdawać je w każdym ASO żeby sobie poczytali może zmieniło by się podejście do ludzi i było by miej kantów .

Komentarz

• arci9
                              RS
                              • 2004
                              • 2007

Dowiedziałem się miedzy innymi dlaczego ,jednak pracownicy ASO czytają nasze forum i ktoś się tym interesuje .
                              na przeglądzie po 60tyś mówiłem właśnie panu Kierownikowi o takowym forum i podałem adres...zresztą już wtedy miałem naklejkę Klubową :wink:

Jednak czasami takie info może się do czegoś przydać :szeroki_usmiech

Komentarz

• Samiec
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2004
                                • 4287
                                • Octavia I (1U2)
                                • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                                • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Zamieszczone przez arci9
                                na przeglądzie po 60tyś mówiłem właśnie panu Kierownikowi o takowym forum i podałem adres...zresztą już wtedy miałem naklejkę Klubową :wink:
                                Jednak czasami takie info może się do czegoś przydać :szeroki_usmiech
                                Wiesz calkiem mozliwe ze zaczelo sie od twojej reklamy k
                                Bo ja jak bylem zglosic smuge ,to auto bylo juz oklejone ,ale zbytnio tym sie nikt nie przejol (doradca servisu).

Komentarz

Pracuję...