[O1] Szybkie pytanie o zderzak

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • lLeniuchMichał
    Classic
    • 2008
    • 27

Koledzy,
    tylna wycieraczka nie zbiera mi dobrze. tzn na bokach zbiera idealnie jednak jak wycieraczka znajdzie sie w pionowej pozycji wycierania to zbiera tylko malutki fragment na srodku szyby. Byly proby wymiany pior, podginania wycieraczki i nic.... pomocy
  • Kajtiii
    Rider
    S_OCP Member
    • 2007
    • 291

Panie, Panowie, Wysoka Izbo :wink: Szybkie pytanko i temat mozemy zamknąć. Kupiłem sobie czujniki cofania na allegro (standard - 4 sensory na tył). Chciałem je zamontować w tej czarnej listwie coby nie było ich za bardzo widać i teraz nasuwa się pytanie: czy wiercąc w tej listwie otwory na sensory natknę się na jakies stalowe wzmocnienie? Patrzyłem od spodu szukając takiego żelaziwa ale tam w sumie nic nie widać. A jeśli jest tam ta listwa to czy przewiercanie jej ma sens? (podejrzewam że nie).

Czyli reasumując: wiercić w listwie czy poniżej (tak jak w fabrycznych czujnikach)?

Komentarz

• adamo64
      Ambiente
      S_OCP Member
      • 2008
      • 177

Zdecydowanie odradzam montaż czujników w tej czarnej listwie.Sam dziś zamontowałem w zderzaku (jak w oryginale) i jest OK.Montaż w tej listwie odradzili mi fachowcy (nie trzymają się i są za wysoko-donice). :roll:

Komentarz

• Kajtiii
        Rider
        S_OCP Member
        • 2007
        • 291

No i rozwiałeś mój problem kolego A możesz mi jeszcze napisać w jakiej odległości od listwy montowałeś sensory i jaki jest ich rozstaw? No i czy lakierowałeś czy zostawiłeś czarne?

Komentarz

• adamo64
          Ambiente
          S_OCP Member
          • 2008
          • 177

Tu masz wszystkie dane K LIK a jeśli chodzi o lakierowanie to mam czarne na zielonym zderzaku i nie potrzebuje ich malować :lol:

Komentarz

• Kajtiii
            Rider
            S_OCP Member
            • 2007
            • 291

Wielkie dzięki Dziś zaczynam montaż :szeroki_usmiech

Komentarz

Pracuję...