[O1] Wycieki chlodnicy i dziwnie zaolejone przewody osuszacz

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • wendetter
    Drive
    • 2009
    • 57

Witam
    Mam mały problem. Mianowice szykuje sie do wymiany amorów na tył mojej OI kombi.
    Poszperałem po forum i znalazłem pochlebne opinie na temat KAYABY EXEL-G i takie tez zamówiłem w sklepie motoryzacyjnym. Niestety wczoraj popołudniu zadzwonił do mnie gośc z tego sklepu i powiadomił mnie ze niestety nie będzie tych amorków ale za to oferuje mi tez KAYABY ale z serii Premuim. Niestety nie dogrzebałem się opinii na ich temat tu na forum choc może to przegapiłem. Dlatego tez zwracam się z prośbą do użytkowników mających jakieś doświadczenie z tymi amorami czy warto je zakładac. Jestem trochę pod ścianą bo samochód mam rozgrzebany a jutro chciałem go poskładac :|
  • speede
    Ambiente
    • 2007
    • 248

Mam tez kolejne pytanko, wczoraj wymieniajac filtr zauwazylem ze na przewodach chlodnicy w dolnym rogu patrzac od srodka sa drobne wycieki (widac na zdjeciu) wydaje mi sie ze te przewody ida do klimy. Klime serwisowalem jakis miesiac temu i zostalnapelniony czynnik i uzpelniony olej w sprezarce. Powiedzieli ze jest ok. Ale skad ten wyciek koloru zielongo (mam plyn chlodniczy Valeo- on jest taki troche zielony) Czy da sie cos z tym zrobic? W Tece znalazlem ze idzie tam uszczelniacz ale czy mozna to rozkreca, gdzy moze to sa przewody od klimy.
    Pozatym przewod wychodzacy od osuszacza po drugiej stronie chlodnicy jest troche jakby zaolejony (mokry) nie widac tego na zdjeciu.
    Dzieki
    Załączone pliki

Komentarz

• marekzu
      L&K
      • 2007
      • 1412
      • Superb II combi (3V5)

Zamieszczone przez speede
      mozna to rozkreca, gdzy moze to sa przewody od klimy
      jesli to rozkrecisz to gaz z klimy powie pa-pa - wyczysc dokladnie i sprawdz skad jest wyciek

Komentarz

• speede
        Ambiente
        • 2007
        • 248

oki, wlasnie bylem w serwisie gdzie napelniali, wyminia mi oringi i ponownie nabija. Myslalem ze mozna jakos to wymienic samemu bez napelniania ponownego, ale niestety trzeba znowu napelniac. Dzieki

Komentarz

Pracuję...