dzieki wielkie za rady, jednak zmiana planow. przy rabacie jaki dostalem na scouta i kilku dodatkach, taniej mi wyszedl superb elegance 2.0 4x4
[O1] Jaki żarnik (żarówka) xenon do OI.
Zwiń
X
-
[O1] Jaki żarnik (żarówka) xenon do OI.
Witam.
Po 6 latach użytkowania spaliła się żarówka xenon. (paliła od jakiegoś czasu na żółto-czerwono). Muszę wymienić i doczytałem że musi to być najlepiej para ze względu na 6 letni okres użytkowania.
I tu moja prośba i pytanie:
1. Jakich żarówek szukać tzn. jakie powinna mieć oznaczenia (parametry) OI 2002r. .
2. Jaki jest przedział cenowy żeby nie przepłacić
3. Może ktoś z was ma na sprzedaż lub ma jakieś zaufane źródło, to proszę o info.
Pozdrawiam.Czarna sztuka - Bixenon skrętny - Czerwona skóra - Pakiet SPORT
Było: 109KM 250Nm. Jest: 147KM 320Nm by TDI-RACING :-)
Biała sztuka - Zamówiona 06.08.2014
Wyprodukowana 07.10.2014
Odbiór 31.10.2014
-
-
ad. 1 jeżeli to ori xenon to powinny być żarniki D2S (no chyba że coś się zmieniło w nowszych ori reflektorach)
ad. 2 z tego co patrzyłem kiedyś (czyt. miesiąc, dwa temu) to ceny plasowały się w okolicach 100-200 zł. sprawdzałem na allegro z ciekawości, więc nie powiem ci więcej o nich
ad. 3 :roll:Była 1.9 TDI AHF Elegance
190KM/395Nm
Jest A6C6 3.0TDI V6 Tiptronic
277KM/561Nm
Perfect Service by DGW
Komentarz
-
-
Casper, dzięki. Poszukałem trochę na forum i znalazłem kilka starych tematów.
Wytypowałem na allegro 3 sprzedawców więc jeśli ktoś u nich kupował to proszę o jakieś info :
Tylko zastanowił mnie jeszcze jeden szczegół:
przy załączaniu świateł na ok 1 sekundę uszkodzony xenon zapala się niebieskim słabym światłem po czym po 0,5-1 sekundzie gaśnie, i tak za każdym razem kiedy załączam światła. Zastanawiam się czy to nie przetwornica.
Spróbuję w sobotę przełożyć żarniki i wyeliminować czy przetwornica czy żarnik.
Czy ktoś z was miał taki przypadek, proszę o jakieś info, i jakiej przetwornicy szukać (symbole, marka, producent czy jakichś "uniwersalnych").
No i oczywiści czy któryś z Kolegów nie ma takiej przetwornicy
Z góry dzięki za infoCzarna sztuka - Bixenon skrętny - Czerwona skóra - Pakiet SPORT
Było: 109KM 250Nm. Jest: 147KM 320Nm by TDI-RACING :-)
Biała sztuka - Zamówiona 06.08.2014
Wyprodukowana 07.10.2014
Odbiór 31.10.2014
Komentarz
-
Komentarz