Witam. dzwonilem do ubepieczyciela konkretnie axa w celu wykupienia AC na octe, ale jak powiedzialem ze mam tylko jeden oryginalny kluczyk to nie bede mogl miec polisy od kradziezy..musza byc da oryginalne a nie dobrobione..moze ktos wie czy oni sa w stanie sprawdzic ze kuczyk jest dorobiony?? Czy ktos sie juz spotkal z podobnym przypadkiem?? A moze w innych ubezpieczalniach nie potrzeba dwooch kluczykow?? ktos moze cos wie na ten temat??
Kluczyk jak kluczyk, mnie zawsze pytaja o pilota do alarmu. Czyli kluczyk chyba moze byc dorobiony, ale jak jest alarm to od niego powinny byc dwa piloty - trzeba zadzwonic i popytac.
Niestety to jest problem angoli, bo te fleje maja wieczny syf w aucie, pod maska podobnie, a kluczyk rzecz ulotna najczesciej trzeba sie cieszyc, ze auto ma jakies klucze :diabelski_usmiech
Witam. dzwonilem do ubepieczyciela konkretnie axa w celu wykupienia AC na octe, ale jak powiedzialem ze mam tylko jeden oryginalny kluczyk to nie bede mogl miec polisy od kradziezy..musza byc da oryginalne a nie dobrobione..moze ktos wie czy oni sa w stanie sprawdzic ze kuczyk jest dorobiony?? Czy ktos sie juz spotkal z podobnym przypadkiem?? A moze w innych ubezpieczalniach nie potrzeba dwooch kluczykow?? ktos moze cos wie na ten temat??
1. Firmy ubezpieczeniowe / policja / inni są w stanie określić, czy kluczyk jest oryginalny czy dorabiany i czy kiedykolwiek był używany.
2. Jeżeli AXA warunkuje zawarcie ubezpieczenia od posiadania dwóch oryginalnych kluczyków, to zmień ubezpieczyciela...
Normalne firmy ubezpieczeniowe przyjmują do ubezpieczenia auta z jednym kluczek, po podpisaniu odpowiedniego oświadczenia i wykonaniu dokumentacji fotograficznej klucza.
konkretnie mi chodzi o kluczyk-scyzoryk..masz racje kluczyk moze byc chyba dorobiony, ale pilot juz chyba nie, ale pewien nie jestem..tylko walsnie chodzi o to czy po kradziezy auta oni sa w stanie sprawic czy pilot byl dorabiany?? a co w przypadku jak ktos kupi auto z dwoma kluczykami i bedzie mial w tym jeden dorobiony i nie bedzie wiedzial o tym..przypusmy autko za 100 tys..ubezpieczy , wszystko cacy..a jak mu walna, to co wtedy ..kupsko z odszkodowania?? troche to dziwne...a w przypadku mojego angola to akurat kupilem od polaka..w aucie cysciutko, ale tylko jeden kluczyk..goscoiu mowil , ze od zawsze mial tylko jeden kluczyk..
[ Dodano: Pią 30 Maj, 08 08:59 ] alek_lc jakie firmy nazywasz "normalnymi"?? PZu, i Warte?? dzieki, ale to chyba juz wole nie miec AC i na wlasna reke zalozyc sobie GPS..
....dobrze,że Ci powiedzieli o tym (1 klucz) przed zawarciem polisy niż w razie nieszczęścia odmówili wypłaty odszkodowania.W normalnych firmach to klient podaje liczbę kluczy i podpisuje ten fakt we wniosku ubezpieczeniowym.W firmie ,której pracuje jeżeli klient nie jest pewny co do oryginalności kluczy to zawsze można zapisac ,że jest nieoryginalny.Musze dodac ,że kazdy przypadek jest oceniany indywidualnie tzw. ocena ryzyka.
Ja mam ubezpieczenie od miesiać a w PZU OC i AC z jednym kluczykiem nie ma problemu z tym tylko musi byc wpis w polisie !!!
po prostu taki sam z 1 kluczykiem kupilem i tyle .
Zmien ubezpieczyciela ;
dobrze ze nie żada 3 albo 4 kluczykow
Hestia - miałem jeden kluczyk i zero problemów z ubezpieczeniem - po prostu we wniosku to trzeba było zaznaczyć. Po jakimś czasie jak dorobiłem kluczyk to przedstawiłem tylko rachunek, zrobili sobie ksero i dołączyli do akt. Też nie było jakichś problemów. Nie wiem jak będzie w przypadku jakiejś (tfu tfu) "przygody" :P
Warta chciała aby klucze były dwa, jeden dorobiłem i tak mam w polisie AC.
oczywiście wymagany jest rachunek i opisane czynności.
nie ma z tym problemu, napiszą ci tam co chcesz :wink:
pzdr.
Komentarz