Dylemat 1.8 t, 1.8t RS czy 1.8 T 4X4

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • rollcage
    Ambiente
    • 2006
    • 168

budżet??? teoretycznie 50-60k zł + to co zostanie ze sprzedarzy starego silnika z osprzetem, bo nie bede tego w garażu trzymac ;D oczywiscie skrzynia tez idzie z 225 bo to jednak 6 a nie 5, helbe, pierwsza rzecz która trzeba byłoby modyfikowac, nawet podnoszac 150 konnego 1.8T

a haldex i wał nie zostana przypadkiem ze starego silnika???? mi sie wydaje ze powinny podejsc.. prawie p&p

co do 200 koni w osce... tt tez była oska i miała 225 1,8T, paru ludzi z forum tez miała tyle i jakos dawali/daja rade.... oczywiscie wiem ze przy ruszaniu jest zabawa z trakcja...

Komentarz

• eX
      Elegance
      • 2006
      • 980

rollcage, ja nie pisze o tym czy ktos da rade czy nie, mi chodzi raczej o mijanie sie z celem taiej zabawy z 200konnym autem w osce, mialem inne podejscie do tego tematu dopuki nie przesiadlem sie w 4x4.

co do tego punktu
      Zamieszczone przez rollcage
      a haldex i wał nie zostana przypadkiem ze starego silnika???? mi sie wydaje ze powinny podejsc.. prawie p&p
      PRAWIE przy wale i haldexie to zaj....ta roznica! sprawdz dobrze dlugosc i wywazenie walu w octavce i w ttce. walczylem z króćcem w skrzyni biegow w mojej 4x4 i powiem ci kazda czesc jest tak dobrana przelozeniami zeby sie nic nie sypalo, takze radzil bym ci bardzo dobrze sprawdzic ukl napedowy (skrzynia, wal, haldex) teoretycznie powinno byc ok, tylko zeby nie bylo przy wyzszej mocy i pałowaniu pozniej placzu i lamentu, jak zacznie sie mielic uklad napedowy.

co do budzetu powinienes sie zmiescic, jezeli dobrze kupisz auto. mam nadzieje ze Twoj projekt wypali (bo mialem startowac z podobnym).

pozdr

Komentarz

• rollcage
        Ambiente
        • 2006
        • 168

z tego co patrze po etce to bardzo duzo rzeczy jest wspólnych, nawet te najwazniejsze, oczywiscie nie mówie ze silnik ma byc z TT... moze tez byc z Leona. co do wytrzymalosci haldexa to jak pamietam ktos bodaj na streetracing.pl mówił ile wytrzymuje takie naped...

ja czekam do konca wakacji co z tego wypali....

inna opcja to kupna takiej Octavii z zajechanym silnikiem itp... buda bedzie tansza

Komentarz

Pracuję...