[O1] Towarzystwo Ubezpieczeniowe CIGNA

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • fajny52
    Ambiente
    • 2008
    • 202

podziekowal :diabelski_usmiech
  • Buba
    Ambiente
    • 2007
    • 160
    • Nissan

Witam!

Drodzy,
    Czy może ktoś z Was korzysta z usług TU CIGNA w zakresie ubezpieczenia AC/OC/NW?
    Jakie macie opinie na temat tego ubezpieczyciela?
    Warto, czy raczej mijać szerokim łukiem?

Z góry dzieki!
    ~~ pozdrawiam ~~
    JaceK
    _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
    Black eleganzze in combi
    President Johnny II ASC+ President MaryLand...

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Komentarz

• arci9
      RS
      • 2004
      • 2007

Nie wykupiłem u nich ubezpieczenia mimo, że cenowo mieli całkiem , całkiem ofertę...Ktos ich poprostu przebił...
      ALE...ostatnio, gość zciął mi lusterko w Seacie jak byłem w podróży.Podpisaliśmy oświadczenie bez wzywania policji a następnie po kilku dniach zgłosiłem szkodę właśnie do CIGNY (teraz INTER RISK - Cigna chyba wchłonięta przez nich).
      Narazie nie robią problemów, tego samego dnia po zgłoszeniu gość obejrzała auto i we wstępnej rozmowie przyznał całe lusterko do wymiany.Następnego dnia rano miałem wycenę w ręku.
      Gość powiedział, że przyznają mi tak i taką kwotę i mogę sobie kupić za nią co chcę albo udać się np. do ASO i tam wycenią naprawę i ASO wystawi fakturkę Inter Riskowi.

Wybrałem pierwszy wariant -> a wiem, ze sprawca 2 dni później otrzymał od ubezpieczalni pismo do wypełnienia i opisania jak to było.

Generalnie czekam aż na moim koncie pojawi sie kasa ->powinno to potrwać ok. 3 tygodni od zgłoszenia szkody.

Czyli podsumowując, na razie mam pozytywne odczucia co do tego ubezpieczyciela.Jeśli jeszcze wypłacą kasę w krótkim czasie będzie

ps
      choć spodziewałem sie problemów, bo w sumie składka za Golfa II, który mnie trącił jest mniejsza niż koszt lusterka....
      Żebym nie zapeszył , że wszystko oki...

sorki , się rozpisałem z rana :lol:

Komentarz

• EŁ
        L&K
        • 2004
        • 1168
        • Octavia III (5E3)
        • BJB 1.9 TDI PD 105 KM
        • CUPA 2.0 TDI CR RS 184 KM

Zamieszczone przez arci9
        Czyli podsumowując, na razie mam pozytywne odczucia co do tego ubezpieczyciela.Jeśli jeszcze wypłacą kasę w krótkim czasie będzie

:
        ja czekałem ponad 2 miesiące na pare groszy z OC sprawcy za zarysowany tylni zderzak :wink:

Komentarz

• arci9
          RS
          • 2004
          • 2007

ja czekałem ponad 2 miesiące na pare groszy z OC sprawcy za zarysowany tylni zderzak :wink:
          to już mniej optymistyczna wieść cieszę się, że mogłem sobie sam juz lusterko zmienić, więc tyle dobrze

[ Dodano: Wto 10 Cze, 08 16:29 ]
          Nie jest źle - 3 tygodnie (bez 1 dnia) i kasa jest na koncie od dnia oględzin i w tym przypadku złożenia wniosku

Komentarz

Pracuję...