podziekowal :diabelski_usmiech
[O1] Towarzystwo Ubezpieczeniowe CIGNA
Zwiń
X
-
Nie wykupiłem u nich ubezpieczenia mimo, że cenowo mieli całkiem , całkiem ofertę...Ktos ich poprostu przebił...
ALE...ostatnio, gość zciął mi lusterko w Seacie jak byłem w podróży.Podpisaliśmy oświadczenie bez wzywania policji a następnie po kilku dniach zgłosiłem szkodę właśnie do CIGNY (teraz INTER RISK - Cigna chyba wchłonięta przez nich).
Narazie nie robią problemów, tego samego dnia po zgłoszeniu gość obejrzała auto i we wstępnej rozmowie przyznał całe lusterko do wymiany.Następnego dnia rano miałem wycenę w ręku.
Gość powiedział, że przyznają mi tak i taką kwotę i mogę sobie kupić za nią co chcę albo udać się np. do ASO i tam wycenią naprawę i ASO wystawi fakturkę Inter Riskowi.
Wybrałem pierwszy wariant -> a wiem, ze sprawca 2 dni później otrzymał od ubezpieczalni pismo do wypełnienia i opisania jak to było.
Generalnie czekam aż na moim koncie pojawi sie kasa ->powinno to potrwać ok. 3 tygodni od zgłoszenia szkody.
Czyli podsumowując, na razie mam pozytywne odczucia co do tego ubezpieczyciela.Jeśli jeszcze wypłacą kasę w krótkim czasie będzie
ps
choć spodziewałem sie problemów, bo w sumie składka za Golfa II, który mnie trącił jest mniejsza niż koszt lusterka....
Żebym nie zapeszył , że wszystko oki...
sorki , się rozpisałem z rana :lol:
Komentarz
-
-
ja czekałem ponad 2 miesiące na pare groszy z OC sprawcy za zarysowany tylni zderzak :wink:
[ Dodano: Wto 10 Cze, 08 16:29 ]
Nie jest źle - 3 tygodnie (bez 1 dnia) i kasa jest na koncie od dnia oględzin i w tym przypadku złożenia wniosku
Komentarz
-
Komentarz