[O1] napinacz paska wielorowkowego cd.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • jaad33
    Classic
    • 2009
    • 24

witam moja octavia ma prawie 290kkm czas na wymiane oleum. Samochod kupilem w salonie skody we francji w sierpniu po wymianach wszystkiego(plyny oleje klocki tarcze bebny i okladziny w bebnach stad jestem pewien ze byl wtedy olej wymieniany) i:na silniku mam ze lany byl catrol 10w40 co polecacie zeby wlac teraz czy trzymac sie dalej castrola(do ktorego nie mam zaufania zwlaszcza tego w polsce rozlewanego) czy zmienic na jakiegos mobila tudziez motula...

A silnik 1,9TDi AGR 90KM dodam ze odkad go kupilem stan oleju nawet o gram sie nie zmniejszyl a zrobilem juz ponad 10kkm i wcale nie oszczedzam auta ale glownie na trasach jezdze...
  • Adacho74
    Drive
    S_OCP Member
    • 2008
    • 54

Witam wszystkich
    Mam założony nowy napinacz paska. Po wymianie zaczęło coś hałasować w jego okolicy.
    Ponawiam pytanie: Jakie tulejki i jaką dźwignię mam zmienić jeszcze?? Tak mi początkowo doradzaliście
    Amortyzator napinacza robi się gorący przy pracy jak cholera - nie idzie go dotknąć. Być może to ma związek z nieprawidłową pracą tego napinacza ??
    Czy to jest normalne?
    Proszę o skomentowanie tego tematu.
    Dzięki z góry

Komentarz

• gstan
      Ambiente
      S_OCP Member
      • 2005
      • 106

Nie sprawdzałem u siebie jak bardzo sie nagrzewa napinacz, ale u mnie po wymianie napinacza za parę tygodni poszło do wymiany sprzęgło jednokierunkowe (koło pasowe) alternatora. Wyglądało to tak jak by kolejny napinacz zaraz poleciał. Po wymianie sprzęgła wszystko ucichło.
      A tak to wygląda http://www.autoczesci.autosowa.pl/?page=01&ar=40135.

Napinacz jak się kupuje to jest już chyba w nim rolka. Ja przynajmniej kupowałem coś takiego.

Ale moze sie mylę, to niech ktoś mnie poprawi.
      Grzesiek
      Octavia 2 Elegance

Komentarz

• TFil
        Classic
        • 2008
        • 37

U mnie w poprzedniej octavii (O1 TDI 110KM, wtedy przebieg był ok. 150tys.) przy wymianie paska i napinacza właśnie też okazało się, że jeszcze sprzęgiełko od alternatora jest do wymiany, więc od razu wymieniliśmy za jednym zamachem i było OK. A wcześniej już było słychać jakieś nietypowe dzwięki

Komentarz

• Adacho74
          Drive
          S_OCP Member
          • 2008
          • 54

Napinacz jak się kupuje to jest już chyba w nim rolka. Ja przynajmniej kupowałem coś takiego.

Ale moze sie mylę, to niech ktoś mnie poprawi.[/quote]

Taki dokładnie założyłem
          I tenże własnie amortyzator (to coś czarnego ) grzeje się jak cholera

Komentarz

• marekzu
            L&K
            • 2007
            • 1412
            • Superb II combi (3V5)

tak , to kompletny napinacz , czy przypadkiem nie skacze bardzo mocno podczas pracy silnika????

Komentarz

• lukas_ig
              Ambiente
              S_OCP Member
              • 2006
              • 230

W tym temacie można znalezc trochę informacji o pracy napinacza.

PerfectService by

Komentarz

• giiiienek
                Ambiente
                • 2007
                • 242

witam taki napinacz to ja kupiłem w ASO za 160zł mniej niz na allegro z tego co widze

Komentarz

Pracuję...